ΛΑΡΙΣΑ

Δήμος Ελασσόνας: Ενεργειακή Αναβάθμιση στο Δημοτικό Κατάστημα Καλλιθέας

Σε παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Καταστήματος Καλλιθέας, θα προχωρήσει ο Δήμος Ελασσόνας μετά την ανακοίνωση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων «ΗΛΕΚΤΡΑ», το οποίο  θα «τρέξει» κατά την περίοδο 2020-2026, με φορέα Διαχείρισης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 280.000 ευρώ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, με παρεμβάσεις που συνδέονται με την τυπική χρήση του εκάστοτε κτιρίου και αφορούν στην ενέργεια που χρησιμοποιείται για θέρμανση, ψύξη, αερισμό, φωτισμό κλπ.

Το Δημοτικό Κατάστημα Καλλιθέας, συνολικού εμβαδού 550 τ.μ. εξυπηρετεί τις υπηρεσίες του πρώην Δήμου Ολύμπου και το Κτηνιατρείο Καλλιθέας. Η υφιστάμενη κατάσταση του κτιρίου εμφανίζει φθορές στα εξωτερικά δομικά στοιχεία λόγω υγρασίας αλλά και παλαιότητας κατασκευής, με τα υφιστάμενα συστήματα θέρμανσης – ψύξης να εμφανίζουν χαμηλούς βαθμούς απόδοσης και είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα.

Με τις παρεμβάσεις υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί μείωση του ενεργειακού κόστους, με εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 15-20% και συνολικό όφελος στο κόστος λειτουργίας περί τα 16.174 € το χρόνο.

Επιπλέον θα υπάρξει αυτόματη περικοπή φορτίων που επιβαρύνουν το ενεργειακό κόστος, με εξοικονόμηση ενέργειας η οποία θα ξεπεράσει το 95% και μείωση εκπομπών CO2 το οποίο θα φτάσει στο ποσοστό του 94%.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν σε:

  • Μόνωση της Στέγης
  • Αντικατάσταση κουφωμάτων και προστατευτικών φύλλων
  • Σύστημα μηχανικού αερισμού
  • Σύστημα BEMS
  • Σύστημα κλιματισμού με αντλία θερμότητας τύπου VRF ή multi-unit. Α+ Ενεργειακή Κατηγορία
  • Μόνωση Κελύφους
  • Φωτιστικά τεχνολογίας Led
  • Φωτοβολταϊκό Σύστημα
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες