ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χατζηχριστοδούλου: Για να δημιουργηθεί ανοσία της αγέλης, πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού

“Για να δημιουργηθεί αυτό που λέμε ανοσία της αγέλης, η οποία θα σταματήσει ή θα επιβραδύνει στο ελάχιστο την εξάπλωση του ιού χωρίς να χρειάζονται περιοριστικά μέτρα, θα πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού. Είναι ένα ποσοστό που δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί”, αναφέρει στην “Καθημερινή” ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

«Αλλά και εάν εμβολιαστούν οι ομάδες υψηλού κινδύνου μπορεί να μη σταματήσουμε τη μετάδοση στην κοινότητα, αλλά θα σταματήσουμε την πίεση στο ΕΣΥ και θα υπάρξει μείωση στους θανάτους. Μπορούμε επίσης να έχουμε ένα πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στις ομάδες υψηλού κινδύνου που να φτάνει το 90% και λίγο χαμηλότερο στον υπόλοιπο πληθυσμό. Είναι και αυτό μία στρατηγική», συμπληρώνει ο κ. Χατζηχριστοδούλου

Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρξει συμμετοχή από τους πολίτες και να μην παρασυρθούν από αντιεμβολιαστικές Σειρήνες. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κάλεσμα της πολιτείας για εμβολιασμό θα πρέπει να γίνει και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. «Να παλέψουμε όπου και όπως το κάνουν και οι πολέμιοι των εμβολίων», σημειώνει.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες