ΛΑΡΙΣΑ

Βίντεο με… νοσταλγία: Πως ετοιμαζόταν η Λάρισα να γιορτάσει τα περυσινά Χριστούγεννα

Πριν από δύο μέρες πέρυσι, στις 27 Νοεμβρίου ο Δήμος Λαρισαίων άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Κεντρική Πλατεία και ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η φωταγώγηση του δέντρου έγινε μήνα Νοέμβριο. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την πολύ πετυχημένη συναυλία των Stavento, καθώς οι Λαρισαίοι δημιούργησαν το αδιαχώρητο στην Κεντρική Πλατεία.

Ένα χρόνο πριν και όμως φαντάζει σαν να πέρασε πολύ περισσότερο. Βλέποντας κανείς τις σχετικές φωτογραφίες με την κοσμοσυρροή στην Κεντρική Πλατεία, νιώθει περίεργα· αιφνιδιάζεται, αναπολεί αλλά ταυτόχρονα στρεσάρεται, καθώς φέτος που διανύουμε τη χρονιά της πανδημίας εμπειρίες και εικόνες συνωστισμού είναι αφενός απαγορευμένες, ετέρου δε δημιουργούν και μια περίεργη αίσθηση φόβου.

Ενώ λοιπόν, το τελευταίο δίμηνο, που στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και βιώνουμε το lockdown Νο 2, πολίτες, πολιτικές αρχές και Τύπος καταμετρούν θετικά κρούσμα, διασωληνομένους και θανάτους και οι πολιτικοί ηγέτες προσπαθούν να βρουν λύσεις για να «σώσουν τα Χριστούγεννα» και την οικονομία, πέρυσι το ίδιο διάστημα όλη η προσοχή έπεφτε στα επερχόμενα Χριστούγεννα και στο πως θα σχεδιαστούν οι πιο πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από την πλευρά των δημοτικών αρχών, όσο και από ιδιώτες επαγγελματίες της εστίασης, συλλόγους, οργανισμούς και φορείς και επιχειρήσεις.

Το πρώτο δημοσίευμα στον τοπικό τύπο ήταν στις 10 Οκτωβρίου και αφορούσε το κάλεσμα συμμετοχής στο Πάρκο των Ευχών της Λάρισας από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, η οποία ήδη σχεδίαζε το πρόγραμμα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ στις 24 Οκτωβρίου δημοσιεύονται οι πρώτες πληροφορίες για την ημερομηνία του ανάματος του δέντρου, αλλά δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη το όνομα του καλλιτέχνη για την εορταστική συναυλία.

Η πρώτη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα κάνει την εμφάνισή της πέρυσι στη Λάρισα μία μέρα πριν την 17η Νοέμβρη, ενώ φέτος όλη η χώρα ασχολούνταν με το τι θα γίνει με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, την απαγόρευση της πορείας από τον Χρυσοχοϊδη και τον Βαρουφάκη που δήλωνε έτοιμος να φάει ξύλο.

Στις 21 Νοεμβρίου 2019, το Fashion City στη Λάρισα γιορτάζει τα ενός έτους γενέθλιά του με το άναμμα του δέντρου και τη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες άτομα.

Στις 25 Νοεμβρίου άναψαν τα φώτα στη Μανωλάκη και στις 28 Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 71 προσλήψεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον δήμο Λαρισαίων με δίμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου για το «Πάρκο των Ευχών».

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης έγινε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, ενώ πριν η Φιλαρμονική παρέλασε στην πόλη χαρίζοντας χριστουγεννιάτικες μελωδίες για να καταλήξει στην κεντρική πλατεία.

Από την γιορτή απουσίαζε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης καθώς ταξίδευε για την Αθήνα λόγω των εκλογών της ΚΕΔΕ. Την καθιερωμένη αντίστροφη μέτρηση για το άναμμα του δέντρου, έκαναν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Σούλτης και Πάνος Σάπκας. Αμφότεροι δήλωσαν ότι έπονται και άλλες μεγάλες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Την 1 Δεκεμβρίου δημοσιέυονται οι πρώτες φωτογραφίες του παρκου των Ευχών και στην Πλατεία Νεάπολης που πλημμυρίζει από κόσμο ανάβει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.

Το «Πάρκο των Ευχών»  φωταγωγήθηκε και άνοιξε επισήμως τις πύλες του για να υποδεχθεί χιλιάδες Λαρισαίους που παραβρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και παρακολούθησαν τη συναλιά των Onirama.

Παράλληλα, στις 21 Νοεμβρίου 2019 είχαν ανοιχτεί τα Beaujolais Nouveau από το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, ετοιμάζονταν τα champagne parties σε γνωστό μαγαζί της πόλης, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Λάρισας ετοίμαζε το καθιερωμένο φιλανθρωπικό Christmas Gala 2019 και τα εστιατόρια και τα μπαρ της πόλης ετοιμάζονταν πυρετωδώς για τα ρεβεγιόν και τα εορταστικά πάρτυ…

Φέτος, σχεδόν ολόκληρη η χρονιά βρίσκεται κάτω από τη σκιά του covid-19 και η χώρα, η Λάρισα και το Αλκαζάρ που πέρυσι φιλοξένησε το 3ο Πάρκο των Ευχών δεν θυμίζει τίποτα από αυτά που συνέβαιναν ένα μόλις χρόνο πριν…

Εύη Μποτσαροπούλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες