ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός : Καταιγίδες στο Ιόνιο έχει φέρει το βαρομετρικό χαμηλό

Με καταιγίδες στα ανοιχτά των νησιών του Ιονίου εκδηλώνεται το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει τη χώρα μας και αναμένεται να προκαλέσει έντονα καιρικά φαινόμενα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας σήμερα και αύριο.

Παράλληλα σημειώνονται τοπικές βροχές στα δυτικά της χώρας, φαινόμενα που βαθμιαία θα ενταθούν. Στη δορυφορική εικόνα που δημοσιεύει το meteo.gr αποτυπώνονται τα νέφη του βαρομετρικού χαμηλού το πρωί της Κυριακής, ενώ με κίτρινους αστερίσκους σημειώνονται οι περιοχές όπου εκδηλώνονται καταιγίδες, σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS.

Τοπικά έντονα φαινόμενα το επόμενο διήμερο Σύμφωνα με την Εθνική μετεωρολογική Υπηρεσία την Κυριακή και τη Δευτέρα θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες που έρχονται από τα δυτικά και τοπικά θα είναι ισχυρές και θα επεκταθούν βαθμιαία ανατολικότερα.

Η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων την Κυριακή δεν θα αλλάξει σημαντικά, αλλά θα παρουσιάσει αισθητή πτώση το επόμενο διήμερο. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά, την Πελοπόννησο, από το απόγευμα στην ανατολική νησιωτική χώρα, τη Θράκη και πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Τη νύχτα της Κυριακής τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής ηπειρωτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 19 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις