ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Δεκάδες Λαρισαίοι γιατροί στην αναμονή για εθελοντές αλλά… ακόμη περιμένουν το υπουργείο!

Την ώρα που το εθνικό σύστημα υγείας την πλέον σοβαρή κρίση από τη σύστασή του, λόγω της πανδημίας και που κάθε συνδρομή αποκτά πολύτιμο χαρακτήρα, δεκάδες ιδιώτες γιατροί στη Λάρισα βρίσκονται στο… «περίμενε» από το υπουργείο Υγείας!

Οι συγκεκριμένοι γιατροί ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα για εθελοντική προσφορά εργασίας – χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα – στα νοσοκομεία της πόλης όπου νοσηλεύονται εκατοντάδες κρούσματα κορωνοϊού. Ωστόσο, η διάθεσή τους για προσφορά παραμένει στον… «πάγο» αφού από το υπουργείο δεν έχει εκδοθεί το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

«Το υπουργείο Υγείας καθυστερεί το νομοθετικό πλαίσιο που θα δώσει τη δυνατότητα στους γιατρούς – βουλευτές που προσφέρθηκαν αλλά και στους άλλους συναδέλφους εθελοντές γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα, να ενεργοποιηθούν και να προσφέρουν – ο καθένας όσο μπορεί – στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτό δεν έχει λογική. Είναι όμως ξεκάθαρο από πλευράς γιατρών ότι δε μπορείς να «ακουμπήσεις» άρρωστο αν δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, γιατί εγείρονται νομικά ζητήματα» σχολίασε στο onlarissa.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες