ΛΑΡΙΣΑ

Δημοτική επιτροπή ισότητας των φύλων συνέστησε ο Δήμος Τεμπών

Στη σύσταση Δημοτικής επιτροπής ισότητας των φύλων προχώρησε ο Δήμος Τεμπών.

Η Επιτροπή θα εξειδικεύεται σε θέματα ισότητας των φύλων στην οικογένεια ,την εργασία , την εκπαίδευση και στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για γυναίκες και άνδρες στις περιοχές του Δήμου Τεμπών.

«Η υποστήριξή της στην εφαρμογή των πολιτικών ισότητας των φύλων σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης (π.χ. απασχόληση, εκπαίδευση, δημόσια διοίκηση, ανθρώπινα δικαιώματα, έμφυλη βία, υγεία κ. ά.) θα είναι σημαντική» , δήλωσε ο Δήμαρχος Τεμπών.

Η ισότητα των φίλων αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου σε κάθε δημοκρατική χώρα και αποτελεί βασικό στόχο τόσο της κυβέρνησης όσο και των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών.

Δυστυχώς στο ευρύ παγκόσμιο κοινωνικό – πολιτικό σκηνικό που βιώνουμε αυτά τα χρόνια είναι τεράστια τα προβλήματα διακρίσεων και βίας προς τις γυναίκες και πρέπει να είναι ουσιαστική η προώθηση της έννοιας της ισότητας των φύλων και κυρίως της εξάλειψης του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών μητέρων , νοικοκυρών, εργαζομένων , αγροτισσών όλων ηλικιών και όλων των μορφωτικών και κοινωνικών στρωμάτων.

«Η ευαισθητοποίηση του κοινού μέσα από δραστηριότητες και δράσεις της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας θα είναι καθοριστική και για αυτό δίδουμε μεγάλη βαρύτητα στη βοήθεια που θα προσφέρει η νεοσυσταθείσα Επιτροπή στην υλοποίηση των αρχών της ισότητας στην τοπική μας κοινωνία» τόνισε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μανώλης .

Στην Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Τεμπών συμμετέχουν εκπρόσωποι των επαγγελματικών, εκπαιδευτικών ομάδων, συλλόγων και συλλογικών φορέων του Δήμου μας αλλά και απλοί πολίτες , γυναίκες και άνδρες συνεργαζόμενοι υπό την Αιγίδα του Δήμου και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων καταθέτοντας ο καθένας την εμπειρία του σε συναφή με το έργο της αντικείμενα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις