ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο Λαρισαίος 70χρονος ασθενής που διακομίσθηκε σήμερα από το ΓΝΛ στη Χαλκίδα κατέλαβε την τελευταία κλίνη στη ΜΕΘ Covid

Ένας 70χρονος ασθενής covid, που χρειαζόταν εισαγωγή σε ΜΕΘ, μεταφέρθηκε σήμερα αργά το απόγευμα στη Χαλκίδα, καθώς στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που εφημερεύει σήμερα, και οι 27 κλίνες ΜΕΘ covid είναι ήδη κατειλημμένες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο onlarissa.gr  ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Γρηγόρης Βλαχάκης, ο 70χρονος που διακομίσθηκε σήμερα κατέλαβε την τελευταία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ covid στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι διακομιδές εκτός Λάρισας βάσει πρωτοκόλλου της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας πηγαίνουν αρχικά στη Λαμία, το οποίο όμως πλέον δεν είναι δυνατόν καθώς η ΜΕΘ Covid του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας δεν έχει πλέον καμία διαθέσιμη κλίνη, και εν συνεχεία στη Χαλκίδα.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται κατά τον κ. Βλαχάκη είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς “η Λάρισα έχει γεμίσει, το ίδιο και η Λαμία και από σήμερα κλείνει και η Χαλκίδα”, διευκρινίζοντας ότι στο ΓΝΛ υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες κλίνες ήπιας νοσηλείας για covid περιστατικά, τα οποία με τη σημερινή εφημερία έχουν ξεπεράσει τους 100 ασθενείς.

 

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες