ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμες 14 νέες κλίνες ΜΕΘ, δωρεά των Βαγγέλη Μαρινάκη, Αγγελικής Φράγκου και ΙΟΝ Α.Ε.

Στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που τόσο πολύ δοκιμάζεται εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού, βρίσκονται πλέον 14 νέες κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για δωρεά που έκαναν από κοινού οι επιχειρηματίες Βαγγέλης Μαρινάκης και Αγγελική Φράγκου αλλά και η εταιρεία ΙΟΝ.

Οι κλίνες είναι διαθέσιμες στο Γενικό – Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και θα βοηθήσουν σημαντικά στην ενίσχυση του ΕΣΥ που δέχεται πιέσεις.

Την Δευτέρα, επισκέφτηκε το νοσοκομείο και τη νέα ΜΕΘ ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος επιθεώρησε τις 14 κλίνες, συνομίλησε με τους 10 μόνιμους ειδικευόμενους γιατρούς του ΕΣΥ αλλά και με πολλούς από τους τριάντα έξι επικουρικούς νοσηλευτές, που στελεχώνουν τη νέα μονάδα, η οποία αναμένει εντός των αμέσως προσεχών ημερών να υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς της.

Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο Νίκαιας έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές στη χωροταξία και διάφορες ανακατασκευές προκειμένου να ενταχθεί η νέα μονάδα ΜΕΘ με τις 14 κλίνες.

Σπουδαία δωρεά

Η δωρεά, η οποία ανακοινώθηκε εν μέσω της πανδημίας, ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει την αγορά πλήρους εξοπλισμού των 14 κλινών ΜΕΘ (ειδικά κρεβάτια ΜΕΘ, σταθερούς αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, ειδικά μόνιτορς, αντλίες, απινιδωτές κτλ.), την κάλυψη των εξόδων για όλες τις οικοδομικές εργασίες και χωροταξικές μετατροπές που απαιτούνται, τα έξοδα για όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, το κόστος του συνόλου του υγειονομικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού που απαιτείται, καθώς και οτιδήποτε άλλο προκύψει στα πλαίσια της επέκτασης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Οταν ανακοινώθηκε η σπουδαία αυτή προσφορά, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε ευχαριστήσει τον κύριο Ευάγγελο Μαρινάκη, την κυρία Αγγελική Φράγκου και την ΙΟΝ Α.Ε., «για τη σημαντική συμβολή τους στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα».

Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις