ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εκπληκτικό video για τα Μετέωρα από Λαρισαίους δημιουργούς – Θα αναρτηθεί στον πρώτο παγκόσμιο virtual χάρτη πολιτιστικής κληρονομιάς (βίντεο)

Ένα υπέροχο video clip για την ανάδειξή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σκηνοθετήθηκε και κινηματογραφήθηκε λίγες μέρες πριν το γενικό lock down  με στόχο να αναρτηθεί από την Ελλάδα στον πρώτο παγκόσμιο virtual χάρτη πολιτιστικής κληρονομιάς που δημιουργείται τώρα απο 13 πανεπιστήμια και φορείς της Ευρώπης.

Πρόκειται για ενα απο τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρόγραμμα ανάδειξής της πολιτιστικής κληρονομιάς της ΕΥΡΩΠΗΣ και απο την Ελλάδα συμμετέχει το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Golden Movies με την αμέριστη υποστήριξη  της περιφέρειας Θεσσαλίας και του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού.

Τι είναι το O – CITY

Πρόκειται για έναν εικονικό ψηφιακό χάρτη που θα μοιάζει με την Google maps, με τη διαφορά ότι ο χρήστης θα μπορεί να κάνει κλικ σε διάφορες πόλεις και να ενημερώνεται για τα σημαντικότερα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία της Ευρώπης.

Για παράδειγμα, επιλέγοντας να δει ένα μνημείο, ο χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του, τη δημιουργία του, το ρόλο που διαδραμάτισε στην τοπική κοινωνία και , επίσης θα μπορεί να περιηγηθεί εικονικά και η καθε χωρα θα πρέπει να φτιάξει το δικη της καινοτόμα παρουσίαση των μνημείων  της.

Έτσι λοιπόν μια ομάδα εθελοντών συνεργάστηκε με την υποστήριξη του περιφερειάρχη για την υλοποίηση μιας ιδιαιτέρως δύσκολης παραγωγής.

Οι τοποθεσίες βρέθηκαν οι άδειες βγήκαν και με μεγάλη δυσκολία ένα πιάνο τοποθετήθηκε στα μετέωρα στην σκιά της μονής Δούπιανη για να δημιουργηθεί ένα από τα ομορφότερα video για τα μετέωρα με εκπληκτική σκηνοθεσία του Πασχάλη Μάντη και μαγική απόδοση της μουσικής από την ταλαντούχα πιανίστρια Έλενα Ξυδιά.

Οι συντελεστές αυτού το film που θα κάνει το γύρω του κόσμου είναι.

Οργάνωση

Γιάννης Μπουτίνας Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας

Πιάνο Έλενα Ξυδιά

Σκηνοθεσία Πασχάλης Μάντης

Ερευνα Μπάμπης Σαμαντζης

Κάμερα johnny Brami,Θωδορης Γκουτζαμανης,Αντώνης Σωτηρίου,Στέλιος Ζαφειρόπουλος.

Μοντάζ Johnny Brami ,Ηλίας Μάντης

Φωτογραφία Άγγελος Καστώρης

Παραγωγή Ηλίας Μάντης

Golden Movies

Να σημειωθεί ότι το video προήλθε από εθελοντική συνεργασία ανθρώπων που δούλεψαν αφιλοκερδώς για αυτή την παραγωγή.

Ενώ σημαντική βοήθεια πρόσφεραν οι εμπλεκόμενοι φορείς και επιχειρήσεις.

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Γενική Δ/ΣΗ αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς Εφορεία αρχαιοτήτων Τρικάλων Ι.Μ.Σταγών και Μετεώρων

Ηγουμενοσυμβούλια μετεώρων

Οίκος Μόδας NikosTakis

Centro Hair and Beauty Λαρισα Τζένη Καρέλα

Ntoulas sound

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες