ΛΑΡΙΣΑ

Αργυρόπουλος για Δ.Σ. δήμου Λαρισαίων: Επιλεκτικός αποκλεισμός δημοτικών συμβούλων

Με ανακοίνωση του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Λάρισα Μπροστά” στου δήμου Λαρισάιων κ. Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος εξαπολύει βέλη προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Δεληγιάννη κάνοντας λόγο για επιλεκτικό αποκλεισμό δημοτικών συμβούλων σε ότι αφορά τις γραπτές ερωτήσεις. Αναλυτικά:

Οι κανόνες λειτουργίας ενός Δημοτικού Συμβουλίου είναι ένα ουσιαστικό ζήτημα, καθώς ο κανονισμός καθορίζει την ποιότητα της πολιτικής συζήτησης που διαχέεται στη κοινωνία.  Η νέα διαδικασία των γραπτών ερωτήσεων που έχουν κατατεθεί εκ των προτέρων, πραγματοποιείται με όρους ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ  σε αντιστοιχία με τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε περίπτωση που η διαδικασία δεν ολοκληρωθεί, επαναλαμβάνεται την επόμενη ημέρα.   Με αυτή τη διαδικασία αυξάνεται ο χρόνος των ΑΠΛΏΝ δημοτικών συμβούλων κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων με στόχο να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου.

Αυτα ακριβώς που λέγατε κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας με τη στάση σας απέναντι σε( 2) δύο δημοτικούς συμβούλους της παράταξης μας οι οποίοι καταθέσαμε τις ερωτήσεις προς το Δημοτικό συμβούλιο εντός του χρονικού ορίου που θέσατε (η δική μου ερώτηση προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων κ. Σούλτη και τη δημοτική αρχή) και παρόλο που το πλήθος των ερωτήσεων, του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου 10/11/2020, ήταν περιορισμένο, αποφασίσατε ΧΩΡΙΣ να έχουμε καμία ενημέρωση να μην συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη οι ερωτήσεις μας κατά παράβαση του Κανονισμού που μιλάει για όρους δημοσιότητας ώστε να ενημερώνονται και οι πολίτες. Με αυτή τη στάση δείχνετε ότι επιλέγετε πρόσωπα και ερωτήσεις, κάνοντάς διάκριση και καταργείτε το συνταγματικό μας δικαίωμα των ΊΣΩΝ ευκαιριών και της ίσης μεταχείρησης, ώστε να εξασφαλίζετε  σε όλους ότι δίδονται ίσες ευκαιρίες!!!

Πραγματικά ως νέο δημοτικό σύμβουλο με λυπεί η έλλειψη δημοκρατικών αρχών και θέτω σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους τον προβληματισμό αν υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε μία διαδικασία, με τους όρους και τους ΚΑΝΌΝΕΣ που θέτει ΟΧΙ το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μια διαδικασία που επί της ουσίας την όρισε ο ίδιος.!!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες