ΛΑΡΙΣΑ

Λαρισαίων Κοινόν: «Η πόλη στο κόκκινο, οι επιχειρήσεις και η τοπική οικονομία στα μαύρα»

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Λαρισαίων Κοινόν, επισημαίνει τα εξής:

Η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη της Λάρισας ήταν δεδομένο ότι θα σηματοδοτήσει τον ερχομό νέων μέτρων και μάλιστα στην πιο σκληρή τους μορφή, αυτή του τοπικού lockdown. Το μεγάλο όμως ζητούμενο για την πόλη είναι να αντέξει η τοπική οικονομία, με μέτρα που θα στοχεύουν στην οικονομική ενίσχυση της εστίασης από την κεντρική εξουσία με αναστολή των οικονομικών υποχρεώσεων του κλάδου εστίασης προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, με πάγωμα των δόσεων δανείων προς τις τράπεζες, με μείωση ενοικίων, με αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών) που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς το δημόσιο και ιδιώτες μέχρι το τέλος του έτους, απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επιχείρησης και με γενναίες εφάπαξ χρηματοδοτήσεις ανά επιχείρηση αλλά και με μέτρα που θα ανακουφίσουν την κατάσταση από τον Δήμο Λαρισαίων. Επίσης ο δήμος πρέπει και μπορεί να ανακουφίσει και τις επιχειρήσεις που παραμένουν ενεργές – λιανεμπόριο και παροχή υπηρεσιών.

Ως δημοτική παράταξη προτείνουμε τα εξής:

  • Μηδενικά δημοτικά τέλη και χρεώσεις για χρήση κοινόχρηστων χώρων για όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις της Λάρισας όσο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού.
  • Μείωση τουλάχιστον 50% των χρεώσεων σε όλους τους χώρους στάθμευσης.
  • Άνοιγμα της διέλευσης στις οδούς Βενιζέλου – Φιλελλήνων- Μεγάλου Αλεξάνδρου, για την διευκόλυνση της κίνησης στο κέντρο.
  • Για την ταυτοποίηση του όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερου αριθμού των κρουσμάτων, να αγοραστούν και να διαμοιρασθούν από τον δήμο τουλάχιστον 10.000 “rapid tests” τα οποία θα γίνουν μέσα σε 2 εβδομάδες σε δομές, χώρους και πληθυσμιακές ομάδες που θα αποτελούν  αντιπροσωπευτικά και σοβαρά δείγματα μέτρησης.
  • Πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων πολιτών.
  • Χορήγηση όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους στον Δήμο με άμεση προτεραιότητα στην καθαριότητα, αμαξοστάσιο και κοινωνικές δομές – Δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο.
  • Άμεσα μέτρα για την ελάττωση του συνωστισμού σε σχολεία, χώρους εκπαίδευσης και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Ενεργοποίηση του 424 Σ.Ν. Λάρισας ως Νοσοκομείο αναφοράς για κρούσματα COVID – 19 ώστε να αποσυμφορηθούν τα άλλα δύο νοσοκομεία.

Μόνο Ενωμένοι, αποφασιστικοί και διεκδικητικοί θα καταφέρουμε να περιορίσουμε τις συνέπειες αυτού του ολέθρου τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες