ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χαρδαλιάς: Από τις 6 το πρωί της Παρασκευής στο «κόκκινο» η Λάρισα – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις

Και επίσημα ανακοίνωσε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα της Πέμπτης την είσοδο της Λάρισας στο τέταρτο επίπεδο, το λεγόμενο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πανδημία.

Ωστόσο, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως για το θέμα των μετακινήσεων θα υπάρξει εξαίρεση μέχρι το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας. «Θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται, είπε, με μοναδική εξαίρεση το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών διασυνδέσεων, αλλά και το θέμα των μετακινήσεων, από και προς τις περιοχές αυτές. Για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών, η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 στις περιοχές αυτές, θα ισχύσει από τη Δευτέρα (2/11) στις 6 το πρωί».

Ο κ. Χαρδαλιάς κατέληξε λέγοντας πως «τις επόμενες ώρες το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο τέσσερα».

ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Νωρίτερα το κυβερνητικό στέλεχος έδωσε στοιχεία για τα οποία αποφασίστηκε να «κοκκινήσει» και η περιφερειακή ενότητα Λάρισας.

Όπως εξήγησε, η απόφαση να ανέβει η Λάρισα στο επίπεδο 4, βασίζεται στα δεδομένα, μετρήσεις και κριτήρια των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, στη Λάρισα 343 ενεργά κρούσματα με μέση ηλικία τα 37 έτη και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 721 στενές επαφές.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις