ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Άκαρπες» οι προσπάθειες των Δήμων Παλαμά και Μουζακίου για εύρεση κοντέινερ για τους αστέγους

Μάταιες αποδεικνύονται οι προσπάθειες των Δήμων Παλαμά και Μουζακίου, να προμηθευτούν κοντέινερ, ώστε να μπορέσουν να στεγαστούν προσωρινά οι οικογένειες που έμειναν άστεγες λόγω των πλημμυρών.

Μάταιες σε ότι αφορά την ανταπόκριση που είχαν από τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες που απευθύνθηκαν καταθέτοντας το πρόβλημα και ζητώντας να δοθεί λύση. Ο μεν Δήμος Παλαμά για 5 οικογένειες, ο δε Δήμος Μουζακίου για 16 οικογένειες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο KarditsaLive.Net  ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, παρά τις συνεχείς επαφές του με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας δεν έχει καμία θετική ενημέρωση για το θέμα και τίποτα δεν δείχνει πως γίνονται κινήσεις για να βρεθούν και να αποσταλούν κοντέινερ.

Μάλιστα μας επισήμανε ότι το πρόβλημα όσο περνάνε οι μέρες διογκώνεται γιατί δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να φιλοξενούνται εσαεί σε συγγενείς και φίλους και να μην έχουν τον δικό τους χώρο. Ήδη έχουν κλείσει πάνω από ένα μήνα φιλοξενούμενοι και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ειδικά για τις οικογένειες που έχουν και παιδιά.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης μας ενημέρωσε πως ο Δήμος ζήτησε 20 κοντέινερ από το υπουργείο Υποδομών, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση. Μάλιστα ο κ. Στάθης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να σταλούν. Μας μετέφερε και συνομιλία που είχε με στέλεχος του υπουργείου, μετά από συνεχείς οχλήσεις, που τον ενημέρωσε ότι υπάρχουν 30 κοντέινερ όλα κι όλα στον Ασπρόπυργο, αλλά σε πολύ άσχημη κατάσταση που τα καθιστά μη κατοικήσιμα.

Εν τω μεταξύ θα πρέπει να αναφέρουμε πως για τις άστεγες οικογένειες των δύο Δήμων υπάρχουν και επιπλέον θέματα. Όπως για παράδειγμα ότι είναι δύσκολο να βρεθούν σε όλες τις  τοπικές κοινότητες σπίτια προς ενοικίαση, για να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, όταν ψηφιστεί η σχετική τροπολογία. Ή αν υπάρχουν σε κάποια χωριά, διαπιστώνεται και μία άρνηση απομάκρυνσης από τα οικόπεδα που βρίσκονται τα κατεστραμμένα σπίτια γιατί έχουν οικόσιτα ζώα και πτηνά και προτιμούν την (προσωρινή) λύση των κοντέινερ.

karditsalive.net

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις