ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας σε Σύριζα: Και η πολιτική απάτη έχει όρια

«Είχαμε τις καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο και ζητούσατε άμεση αποκατάσταση. Το υπουργείο Εσωτερικών αποδέσμευσε άμεσα 37 εκ. ευρώ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο ΕΛΓΑ προχώρησε στην καταγραφή, η αποζημίωση πήγε για πρώτη φορά από το 80% στο 100%, δίνοντας γενναία προκαταβολή για τις κατεστραμμένες καλλιέργειες. Αποφασίστηκε δωρεάν χρηματοδότηση των πληγέντων αγροκτηνοτρόφων και επιχειρήσεων, σε εξοπλισμό, μέσα παραγωγής και αποθηκευμένα προϊόντα. Και εσείς τι κάνατε; Είπατε μεν ότι τα μέτρα είναι αυτονόητα, αλλά δεν τα ψηφίσατε! Πόσο πολιτική απάτη πια;»

Τα παραπάνω τόνισε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λαρίσης, Χρήστος Κέλλας, εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του απέναντι στους πληγέντες από τον «Ιανό», κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, προσθέτοντας:

«Το ίδιο κάνετε με τα σχολεία. Στην αρχή λέγατε να κλείσουν τα σχολεία και μετά λέγατε γιατί ανοίγουν τα σχολεία. Τώρα άνοιξαν τα σχολεία, για πρώτη φορά, με 4.500 μόνιμους διορισμούς μετά από 10 και πλέον χρόνια και 50.000 προσλήψεις αναπληρωτών. Εσείς, όμως, θέλετε τα σχολεία πεδία πολιτικής αντιπαράθεσης και βλέπετε τους μαθητές ως ευκαιρία κομματικής πελατείας! Οι ανάγκες για τη μόρφωσή τους και οι θυσίες των γονιών τους δεν σας ενδιαφέρουν! Όλα στον βωμό του κομματικού οφέλους!».

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφορικά με το νομοσχέδιο «ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας», με αφορμή το οποίο κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση μομφής, επισήμανε:

«Γίνατε κυβέρνηση με το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και κυβερνήσατε με το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη”. Εσείς καταργήσατε οριζόντια την προστασία της α΄ κατοικίας με νόμο του 2015 και καταληκτική ημερομηνία την 31η Δεκεμβρίου του 2018! Στη συνέχεια, τον Φεβρουάριο του 2019, καταργήσατε την όποια προστασία της!

Εσείς καθιερώσατε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς! Επί θητείας σας έγιναν 25.672 πλειστηριασμοί! Εσείς φέρατε τον Δεκέμβριο του 2017 την τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη και αυτόφωρο όσων εμπόδιζαν τους πλειστηριασμούς! Εσείς οδηγήσατε τον πρώην υπουργό σας, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, στη ΓΑΔΑ!

Και σήμερα μέμφεστε τον κ. Σταϊκούρα, επειδή φέρνει σχέδιο προστασίας της α΄ κατοικίας με δυνατότητα επαναγοράς της σε 240 δόσεις, σε βάθος 12ετίας! Πόσο υποκρισία!».

Ακόμη, ο κ. Κέλλας εστίασε, μεταξύ άλλων, στα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης που έλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ εν αντιθέσει με τις περικοπές που πραγματοποιήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας:

«Αναλάβαμε τη διακυβέρνηση και με το “καλημέρα” μείωσαμε τον ΕΝΦΙΑ, τη φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, τις ασφαλιστικές εισφορές, αυξήσαμε το αφορολόγητο για κάθε τέκνο, αναστείλαμε τον ΦΠΑ στην οικοδομή, δίνουμε επίδομα γέννησης για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, δίνουμε αναδρομικά σε συνταξιούχους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, θεσπίσαμε το πρόγραμμα “ΗΡΑΚΛΗΣ” και το κράτος στήριξε οικονομικά όσους επλήγησαν την περίοδο πανδημίας.

Να σας θυμίσω τι κάνατε εσείς ως κυβέρνηση; Αυξήσατε συνειδητά τη φορολογία, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος, πετσοκόψατε μισθούς και συντάξεις και φτάσατε στο σημείο να καταργήστε ακόμη και το ΕΚΑΣ! Έλεος! Φτάνει πια η υποκρισία! Εκτός κι αν προκαλέσατε τη σύγκριση της οικονομικής μας πολιτικής με αυτή του κ. Τσακαλώτου για δικούς σας εσωκομματικούς λόγους!».

Δείτε την ομιλία εδώ: https://youtu.be/HQZHm4lIUZU

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες