ΛΑΡΙΣΑ

Η ΕΜΛ Φιλιππούπολης πραγματοποίησε μνημόσυνο τιμώντας τους Προγόνους της από την Ανατολική Ρωμυλία

Η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης τέλεσε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Φιλιππούπολης, μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των μαρτυρικώς και ειρηνικώς τελευτησάντων προγόνων της, μελών των ΔΣ και μελών της Λέσχης, τιμώντας έτσι τους προγόνους καταγόμενους από την Ανατολική Ρωμυλία.

Η ΕΜΛΦ με απόφαση του ΔΣ το 2019 καθιέρωσε το Σάββατο πριν από την ημέρα εορτασμού του Αγίου Δημητρίου ως Ημέρα Τιμής και Μνήμης των Προγόνων που ήρθαν πρόσφυγες από την Αλησμόνητη Πατρίδα της Ανατολικής Ρωμυλίας.  Οι πρόγονοί μας τιμούσαν το συγκεκριμένο Σάββατο, ως Ψυχοσάββατο, μνημόνευαν τους νεκρούς τους και τελούσαν μνημόσυνα.
   Η Αλησμόνητη  πατρίδα της Ανατολικής Ρωμυλίας θα παραμείνει ζωντανή αν εμείς  οι απόγονοί τους διατηρήσουμε τις παραδόσεις, τις μνήμες και τις αξίες τους, ώστε να μείνουν κληρονομιά στις επερχόμενες γενιές.

Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος κ. Ντίνος Διαμάντος, η Αντιδήμαρχος κ. Ρίτα Απρίλη, αντιπροσωπία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ) με  τη Γενική Γραμματέα κ. Δώρα Σκοδραμούδη, την έφορο Δημοσίων Σχέσεων κ. Γερακίνα Μηνούδη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Μιχάλη Μπαλκουρανίδη, πρώην πρόεδροι της ΕΜΛΦ και μέλη του σημερινού ΔΣ της Λέσχης, όπως και πλήθος κόσμου.

Μήνυμα για την αξία τιμής της ημέρας, απέστειλε ο Βουλευτής Λάρισας και Γενικός Γραμματέας Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, κ. Μάξιμος Χαροκόπουλος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω έκτακτων κοινοβουλευτικών εξελίξεων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες