ΛΑΡΙΣΑ

Κοντσιώτης: Προδήλως παράνομη η απόφαση της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ Λάρισας για τους διευθυντές σχολείων

“Προδήλως παράνομη είναι η απόφαση της πλειοψηφίας του Διερυμένου ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας, με την οποία αναμορφώνεται εκ νέου ο τελικός ενιαίος αξιολογικός πίνακας υποψήφιων Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Ε.Κ. της Δ.Δ.Ε. Λάρισας 2017, στη χθεσινή συνεδρίαση”. Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο αιρετός στο ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας Κωνσταντίνος Κοντσιώτης.

Και εξηγεί επίσης πως “ο τελικός ενιαίος αξιολογικός πίνακας αναμορφώθηκε και κυρώθηκε στις 19/10/2020 από τον Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας. Στη συνέχεια κληθήκαμε σε συνεδρίαση με θέμα: ‘Τοποθέτηση υπολοίπων Διευθυντών στις σχολικές μονάδες’. Στην αρχή της συνεδρίασης η προσωρινή Διευθύντρια και Πρόεδρος του Συμβουλίου έθεσε θέμα αλλαγής μορίων υποψηφίου Διευθυντή παράτυπα αφού ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης. Το θέμα είχε απασχολήσει το Συμβούλιο με την προηγούμενη σύνθεση πριν από ένα και πλέον χρόνο, υπάρχει αλληλογραφία με τον Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας, το Σώμα Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης και επίσης το ερευνά και η Δικαιοσύνη μετά από αναφορά του Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας. Όλα τα μέλη του Συμβουλίου διαπίστωσαν το λάθος αλλά η άποψή μου, και της τότε πλειοψηφίας, ήταν και είναι ότι αφού πρόκειται περί σύνθετης διοικητικής πράξης και παρήλθε η περίοδος των ενστάσεων δεν μπορεί να διορθωθεί από το Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ τώρα. Το λάθος δεν διορθώνεται με νέο λάθος ούτε με λαϊκά δικαστήρια. Υπάρχουν νόμοι και πρέπει να εφαρμοστούν. Τα ερωτήματα είναι πολλά και πρέπει να απαντηθούν.

  • Με ποιο πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών έγινε η αλλαγή των μορίων;
  • Ποια υπηρεσία και πότε το εξέδωσε;
  • Ενημερώθηκε ο συνάδελφος από την υπηρεσία για την δυσμενή απόφαση;
  • Από πότε η Διοίκηση μπορεί να αλλάζει σύνθετη διοικητική πράξη όταν διαπιστώνει λάθος και έχει παρέλθει η περίοδος των ενστάσεων;
  • Τι νόημα έχει η περίοδος των ενστάσεων;
  • Γιατί δεν περιμένουν την απόφαση της Δικαιοσύνης;

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις