ΛΑΡΙΣΑ

Kέλλας: Ατομική και συλλογική ευθύνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας

ΚΕΛΛΑΣ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Στην TRT και τον Σωτήρη Πολύζο μίλησε ο γιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, σχετικά με την πανδημία και την επιθετικότητα της Τουρκίας.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς για την αιτία κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, απάντησε ότι υπήρξε χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων και πως η αντιμετώπιση της πανδημίας εξαρτάται από την ατομική και τη συλλογική ευθύνη, δεδομένου ότι το κράτος δεν μπορεί να διαθέτει έναν αστυνομικό δίπλα σε κάθε πολίτη.
Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει μειωθεί στα 28 έτη στη Θεσσαλονίκη και στα 37 στην Αθήνα, δεικνύοντας πως οι συγκεντρώσεις όσων δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του κορονοϊού σε νυχτερινά πάρτι και πλατείες αποτελούν τις κυριότερες εστίες αναμετάδοσής του.
Επιπλέον, σημείωσε ότι η πανδημία δεν πλήττει μόνο την Ελλάδα, αλλά πρόκειται για μία παγκόσμια απειλή, η οποία δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, προσθέτοντας πως, στις 29 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ έχει συγκαλέσει τηλεδιάσκεψη για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, σχετικά με τις παράνομες ενέργειες της Άγκυρας στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, ανέφερε ότι πρόκειται για προκλήσεις που μαρτυρούν πολεμική διάθεση, λαμβάνοντας υπόψη την επέμβαση τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη, τη Συρία, την Κύπρο και τον στόλο στην Αν. Μεσόγειο, καθώς και τις διαρκείς παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών, χαρακτηρίζοντας ως επιθετική και πειρατική ενέργεια, αντιστοίχως, το άνοιγμα της Αμμοχώστου και το τουρκολιβυκό μνημόνιο.
Τόνισε, δε, ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να «χαρίσει» στους Τούρκους ούτε σπιθαμή γης, αναφερόμενος στην ανάσχεση της απόπειρας διείσδυσης στον Έβρο και στη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από την κυβέρνηση της ΝΔ, σημειώνοντας πως η εθνική κυριαρχία της χώρας είναι απαραβίαστη καθώς και ότι έχει χτιστεί ο φράχτης και έχουν σταματήσει οι μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο.
Προσθέτως, ο κ. Κέλλας επισήμανε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη σύναψε συμφωνίες οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Ιταλία επεκτείνοντας την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια προς δυσμάς, ενώ έχει διαμορφώσει στενές διπλωματικές επαφές με τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν επέκτεινε τα χωρικά ύδατα και προσπαθεί να ασκήσει αντιπολίτευση, τώρα, μέσω ενός εθνικού θέματος, το οποίο ο πολιτικός κόσμος οφείλει να αντιμετωπίζει ενωμένος.
Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/m4i9JZ_IMNM
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες