ΛΑΡΙΣΑ

Κόκκαλης: «Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το κράτος ήταν η τροπολογία για τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τον ΕΛΓΑ»

Θετικά διακείμενος στην τροπολογία που έφερε προς ψήφιση το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αποζημίωση στο 100% της ζημιάς των αγροτών που επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα σε Φάρσαλα και Καρδίτσα, εμφανίστηκε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «αυτό ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση».

Απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα, ο Λαρισαίος πολιτικός είπε μεταξύ άλλων πως «οι πληγέντες από τον «Ιανό» χρειάζονται πάρα πολλά από την πολιτεία και το κράτος. Είναι υποχρέωση και όχι χάρη. Η καταστροφή είναι ολοκληρωτική. Η προσωπική μου άποψη γι’ αυτή την τροπολογία – παρόλο που δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα και φαίνεται ότι δημιουργεί ασφαλισμένους δύο ταχυτήτων – είναι πως ήταν σωστή. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει το κράτος. Είναι όμως πολύ περισσότερα αυτά που χρειάζονται. Οι αγρότες όμως περιμένουν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απαντήσεις για το πώς θα αποζημιωθούν τα λάστιχα, τα μηχανήματα, τα προϊόντα στις αποθήκες…»

Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στάθηκε επίσης σε ένα ακόμη πολύ σημαντικό ζήτημα, αυτό της υπογονιμότητας που θα φέρει σε δεκάδες χιλιάδες καλλιεργούμενες εκτάσεις η πρωτοφανής κακοκαιρία. «Πολύ σημαντικό επίσης, εξήγησε, είναι να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την γονιμότητα των εκτάσεων που επλήγησαν. Αυτά τα χωράφια δε θα αποδώσουν ούτε του χρόνου, ούτε του παραχρόνου. Ήδη το ΓΕΩΤΕΕ έχει συγκαλέσει μία σύσκεψη. Πρέπει όμως το υπουργείο να σταθεί δίπλα στους πληγέντες γεωργούς γιατί αυτά τα χωράφια δεν μπορούν να καλλιεργηθούν πλέον».

 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες