ΛΑΡΙΣΑ

Μαθητές του 1ου Δ.Σ. Γιάννουλης σε διαγωνισμό με θέμα «Μνημεία πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και κλιματική αλλαγή»

Οι μαθητές των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 1ου Δ.Σ.Γιάννουλης, στο πλαίσιο του προγράμματοςERASMUSKA+1 «Ενσωματώνοντας τη διαφορετικότητα μέσα από την ομαδικήεργασία και την εν συναίσθηση» στο οποίοέχειενταχθεί το σχολείο, συμμετείχαν με έργαζωγραφικής και συγγραφήιστοριών σε διαγωνισμό με θέμα «Μνημεία πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και κλιματική αλλαγή».

Το διαγωνισμόοργάνωσε το συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίοπροεδρεύει η Ελλάδα την περίοδο αυτή. Στόχος του διαγωνισμούήταν να αναδείξει τη σπουδαιότητά της πολιτιστικήςκληρονομιάς για τους νέους της Ευρώπης και την προστασία και τη διαφύλαξη της από την κλιματικήαλλαγή.

Αρχικά, έγινε ενημέρωση των μαθητών για το ρόλο του συμβουλίου της Ευρώπης, που ειδικά κατά τη διάρκεια της Ελληνικήςπροεδρίας, δίνει ιδιαίτερη σημασία στη σπουδαιότητα των μνημείωναυτών και τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που διατρέχουν. Έπειτα, δόθηκε έμφαση στο δικαίωμα των νέων της Ευρώπης, να γνωρίζουν και να αξιοποιούν την πολιτιστική και πολιτισμική τους κληρονομιά, που παίζουν καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση της ταυτότητας τους.

Το θέμα του διαγωνισμού είχε ιδιαίτερη βαρύτητα για τους μαθητές του σχολείου μας καθώς εδώ και καιρό γίνεται συστηματική προσπάθεια για την διάσωση του Πύργου του Χαροκόπου και την αναγνώρισή του ως διατηρητέο κτίσμα μια που αποτελεί μοναδικό μνημείο στην  περιοχήτης Γιάννουλης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες