ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

“Κλείδωσε” η κατασκευή του νέου δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων: Ο Αγοραστός ανακοίνωσε και την εξεύρεση των κονδυλίων για το έργο!

Παρέλαβε ένα έργο βαλτωμένο λίγους μήνες πριν από το υπουργείο Υποδομών και σε χρόνο ρεκόρ όχι μόνον δρομολόγησε την ωρίμανσή του μέσα από τη δημοπράτηση του συνόλου των απαιτούμενων μελετών, αλλά εξασφάλισε και τους πόρους χρηματοδότησης! Ο λόγος για το νέο δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων, για τον οποίο όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης!

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού κόστους περίπου 217 εκ. ευρώ, το οποίο δυστυχώς εδώ και δεκαετίες έγινε αντικείμενο άγριας πολιτικής εκμετάλλευσης σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, κάτι που δεν παρέλειψε να σχολιάσει και ο ίδιος ο κ. Αγοραστός μιλώντας για ένα έργο που «όλο γίνονταν και ποτέ δε γίνονταν τίποτε και είχε δημιουργηθεί μία επικοινωνιακή στρέβλωση στην κοινωνία».

Ο περιφερειάρχης εξήγησε πως «από τη στιγμή που η περιφέρεια Θεσσαλίας ανέλαβε την ωρίμανση του δρόμου Λάρισας – Φαρσάλων, αναλάβαμε την ευθύνη της ολοκλήρωσης της μελέτης που έχει ξεκινήσει το υπουργείο και προχωρά κανονικότατα και δημοπρατήσαμε από ίδιους πόρους – μέσα από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων – μία νέα μελέτη για να ωριμάσει συνολικά το έργο του άξονα μήκους 35,5 χιλιομέτρων για να μπορέσουμε να το εντάξουμε σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο».

Το καινοτόμο όμως – για τα ελληνικά δεδομένα – είναι πως μέσα από «μία διαδικασία πρωτόγνωρη προσπαθήσαμε μετά από μεγάλη πίεση στο υπουργείο και καταλήξαμε ότι το έργο αυτό πρέπει να μπει στο ταμείο Ανάκαμψης. Δηλαδή ολοκληρώνουμε τις μελέτες, ωριμάζουμε τελείως το έργο και ήδη έχουμε δρομολογήσει και το χρηματοδοτικό εργαλείο».

Αν μη, τι άλλο, ευχάριστα νέα και απόδειξη πως όταν υπάρχει η βούληση για ένα έργο, ακόμη και τα πιο ισχυρά – οικονομικά – εμπόδια, μπορούν να υπερπηδηθούν.

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις