ΛΑΡΙΣΑ

Εκλογές με παρασκήνιο στη Λάρισα: Με την «γαλάζια» ψήφο του Παπαδημόπουλου, πρόεδρος στον ΦΟΣΔΑ ο Καλογιάννης

Έντονο παρασκήνιο, με καταγγελίες για ίδια οφέλη προκάλεσε η χθεσινή διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων νομού Λάρισας. Αφορμή, η αιφνίδια απόφαση του δημοτικού συμβούλου Ελασσόνας Δημήτρη Παπαδημόπουλου να αγνοήσει τη γραμμή του «γαλάζιου» μπλοκ και να ψηφίσει για πρόεδρο τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη!

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά διατάραξε την απόλυτη ισορροπία σε ψήφους (13-13) η οποία όμως είχε νωρίτερα διαμορφωθεί από την τροπολογία του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, με την οποία δόθηκε το δικαίωμα ψήφου και σε εκπρόσωπο των εργαζομένων στον Φορέα! Απόφαση που μπορεί να ξένισε πολλούς – καθώς στη Λάρισα η εφαρμογή της στέρησε την κυριαρχία των αυτοδιοικητικών που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία – αλλά όπως λένε γνώστες του αντικειμένου, πάρθηκε προκειμένου «επισήμως να αποσαφηνιστεί το θολό τοπίο και ανεπισήμως να εξυπηρετηθούν συμφέροντα σε άλλες περιοχές…»

Σε ότι αφορά πάντως την απόφαση του πρώην πολιτευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Παπαδημόπουλου να αλλάξει την ψήφο του, καταγγέλλεται από την αντίπερα όχθη πως «αυτό συνέβη για ίδια οφέλη, προκειμένου ως αντιπρόεδρος του ΦΟΣΔΑ να έχει έναν διόλου ευκαταφρόνητο μισθό».

Ο αντίλογος πάντως σηκώνει το γάντι. Συνεργάτες του κ. Παπαδημόπουλου έλεγαν το πρωί του Σαββάτου στο onlarissa.gr πως «η απόφαση πάρθηκε μετά την επιμονή της κ. Καραλαριώτου να οδηγηθούμε σε ένα αδιέξοδο που θα μας έβαζε στη λογική του «όλα ή τίποτα» μέσα από κλήρωση. Να τα κερδίζαμε όλα ή να τα χάναμε όλα. Δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Προφανώς και υπάρχουν προσωπικά…» Κατά πληροφορίες επίσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης στην Ελασσόνα και πρώην δήμαρχος κ. Νίκος Ευαγγέλου, δεν ήταν ενήμερος για την απόφαση του συμβούλου του.

Ο κουρνιαχτός πάντως που έχει σηκωθεί δε λέει να καταλαγιάσει και μάλλον αυτό θα αργήσει να συμβεί. Πώς άλλωστε να «χωνευτεί» από την τοπική Νέα Δημοκρατία μία τέτοια «ήττα» και πώς να γίνει αποδεκτή η εικόνα ενός παραδοσιακού δεξιού στελέχους στην αντιπροεδρία, με πρόεδρο τον αριστερών καταβολών Δήμαρχο Λαρισαίων;

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις