ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Λέξεις & Νότες στην Αστροφεγγιά” ταξίδεψαν τους Λαρισαίους στα πλαίσια της 4ης Εβδομάδας Αστρονομίας (φωτό – βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία σήμερα, 16 Οκτωβρίου 2020, στα πλαίσια της 4ης Εβδομάδας Αστρονομίας, στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας η λογοτεχνική – μουσική εκδήλωση με τίτλο : «Λέξεις & Νότες στην Αστροφεγγιά».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σχολείο Αστρονομίας και την ΚοινΣΕπ «Έναστρον», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας και την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Οι τυχεροί που παραβρέθηκαν παρακολούθησαν ένα ταξίδι με λέξεις και νότες, στο αιθέριο βασίλειο της αγάπης, μέσα από ξεχωριστά ποιήματα αρχαίων Ελλήνων και σύγχρονων, Λαρισαίων κι όχι μόνο, ποιητών. Οι λέξεις και οι νότες μιλήσαν για τα ουράνια σώματα και την έναστρη νύχτα και οδηγήσουν στα φωτεινά μονοπάτια τ’ ουρανού.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την Φρόσω Αστ. Κτιστάκη στο πιάνο και την Έλενα Γκατζά στο τραγούδι. Παράλληλα, προβλήθηκαν φωτογραφίες σχετικές με το θέμα και βραβεύτηκαν οι μαθητές του Σχολείου Αστρονομίας, που διακρίθηκαν κατά την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Τα ποιήματα που απαγγέλθηκαν επέλεξε η αρχισυντάκτρια του λογοτεχνικού περιοδικού «ΛεξΩτεχνίες» του ΠΟΚΕΛ, Χρύσα Μαστοροδήμου, ενώ την επιμέλεια και το συντονισμό ανέλαβε ο Αργύρης Γιουρούκης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες