ΛΑΡΙΣΑ

Δήμος Ελασσόνας: «Εντατικοί καθαρισμοί – συντηρήσεις και διαρκής φροντίδα στους χώρους πρασίνου»

Στην πόλη και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας συνεχίζονται οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, υπό την επίβλεψη και τον σχεδιασμό των αρμόδιων Αντιδημάρχων κ.κ. Γιώργου Κατσιούρα και Ιωάννη Νάνο.

Τα συνεργεία του δήμου πλέον συντονισμένα τόσο στην πόλη της Ελασσόνας όσο και στις Κοινότητες, ασχολούνται με καθαρισμό κοινόχρηστων χώρων και των καλλωπισμό αυτών.

Ειδικότερα την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου εργάστηκαν συντονισμένα στην πόλη της Ελασσόνας για τις εξής εργασίες:

Καλλωπισμό και κλάδεμα στο παραποτάμιο πάρκο, καθαρισμό και κλάδεμα στη νησίδα του βρίσκεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, καθαρισμό κατά μήκος της περιφερειακής οδού ( από το ύψος του Λυκείου Ελασσόνας μέχρι την διασταύρωση για το δρόμο Τσαριτσάνης ) και καθαρισμό στον προαύλιο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ελασσόνας. Ταυτόχρονα συνεργείο με ξυλουργούς ξεκίνησε συντήρηση στη γέφυρα εντός της πόλης ( από το ύψος της ΔΕΥΑ μέχρι και το Ειρηνοδικείο) και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι πλέον σχολαστικός καθαρισμός και συλλογή των απορριμμάτων θα γίνεται κάθε Τετάρτη μετά την λήξη της λαϊκής αγοράς, κάτι που μέχρι τώρα ήταν πάγιο και λογικό αίτημα των κατοίκων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής καθώς όλα αυτά γινότανε την επόμενη μέρα, με αποτέλεσμα να παραμένουν τα απορρίμματα μεγάλο χρονικό διάστημα και να δημιουργείται εστία μόλυνσης.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε συντήρηση από τους ηλεκτρολόγους στην Κοινότητα Τσαριτσάνης καθώς επίσης ξεκίνησε εντατικός καθαρισμός με κλαδέματα και αποψίλωση χόρτων στην Κοινότητα Λόφου.

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου τα συνεργεία συνεχίζοντας, ξεκίνησαν καλλωπισμό και καθαριότητα στον προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ Ελασσόνας ώστε να τοποθετηθεί εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού. Παράλληλα τα  συνεργεία τόσο των ξυλουργών όσο και των ηλεκτρολόγων συνέχισαν τις εργασίες τους και παράλληλα σιδεράς βρέθηκε για εργασίες τόσο στο 2Ο Δημοτικό Σχολείο όσο και στη Λαϊκή Αγορά.

Πέρα των εργασιών που συνεχίστηκαν στην Κοινότητα Λόφου, ταυτόχρονα ξεκίνησαν εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης χόρτων και στην Κοινότητα Δολίχης.

Όλη την εβδομάδα φορτηγό σε όλη την πόλη της Ελασσόνας μάζευε ογκώδη αντικείμενα. Η υπηρεσία επισημαίνει πως προς διευκόλυνση όλων, καλό θα ήτανε οι πολίτες να ενημερώνουν την υπηρεσία στο τηλέφωνο 2493024970, πριν την  τοποθέτηση αυτών δίπλα στους κάδους, ώστε να γίνεται πιο εύκολη και γρήγορη η συγκομιδή τους.

Δείτε φωτογραφίες: 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες