ΛΑΡΙΣΑ

Η Βαγενά στην εκδήλωση για την 77η επέτειο από την ομαδική εκτέλεση αθώων πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στον Πλατύκαμπο

Στην εκδήλωση για την 77η επέτειο από την ομαδική εκτέλεση αθώων πατριωτών από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στον Πλατύκαμπο Λάρισαςπαρευρέθηκε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά την Κυριακή 11/10/20.

Αφού κατέθεσε λίγα λουλούδια στο μνημείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σας ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ σήμερα σε αυτή την τελετή. Οτιδήποτε κρατά ζωντανή τη μνήμη του λαού μας για τα εγκλήματα των ναζί στη διάρκεια της Κατοχής είναι για εμένα πολύτιμο και σημαντικό. Αυτή η εκδήλωση είναι ακόμα πιο σημαντική στις μέρες μας, γιατί συμπίπτει χρονικά με την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Όμως, δεν φτάνει αυτή η καταδίκη. Ο φασισμός και ο ναζισμός παραμονεύουν παντού. Ακόμα και στις καθημερινές μας πράξεις. Πρέπει όλοι να είμαστε σε εγρήγορση για να μην επιτρέψουμε ξανά να θεριέψουν στον τόπο μας και πουθενά αλλού.

Στις μέρες, δυστυχώς, γίνεται μία προσπάθεια να αποδοθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερά σύμπνοια και συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή, από κάποια σκοτεινά κέντρα. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι μόνο συκοφαντική, είναι άθλια και εξοργιστική. Ο λαός έχει μνήμη και ξέρει καλά ποιοι συμπορεύτηκαν, όχι μόνο στις μέρες μας, αλλά και στα μαύρα χρόνια της ναζιστικής Κατοχής, με τους φασίστες κατακτητές. Κάποιοι άλλοι ήταν, όχι πάντως οι αριστεροί πατριώτες.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες