ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: “Φίλοι του Πύργου Χαροκόπου”: Δεν ζητάμε υπογραφές – Ζητάμε ζωγραφιές (φωτό)

Ο Σύλλογος “Φίλοι του Πύργου Χαροκόπου” πραγματοποίησαν σήμερα, Κυριακή 11 Οκτωβρίου εκδήλωση ευαισθητοποίησης – διαμαρτυρίας στον περιβάλλοντα χώρο του πύργου.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα παιδιά, τα οποία καλούνταν να ζωγραφίσουν το δικό τους πύργο ακούγοντας τον παραμυθά Δημοσθένη Χαρούλη να τους διηγείται το βιβλίο “Σώστε τον Πύργο” της συγγραφέως Μαρίας Αράπουκλε.

Η συγγραφέας μιλώντας στο onlarissa.gr εξήγησε ότι αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόταση του συλλόγου να δημιουργήσει ένα παιδικό βιβλίο ειδικά για τον Πύργο Χαρακόπου, το οποίο θα πλαισιωθεί από τις ζωγραφιές των παιδιών στην σημερινή εκδήλωση με στόχο να αποσταλεί στο Δήμο και στο Υπουργείο Πολιτισμού. “Οι ζωγραφιές των παιδιών κραυγάζουν” δήλωσε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι “ο πύργος είναι άρρωστος και τα παιδιά πρέπει να βοηθήσουν να σωθεί φωνάζοντας το γιατρό, που στην εν λόγω περίπτωση είναι το κράτος”.

Η προσωρινή πρόεδρος του Συλλόγου, καθώς επίκεινται εκλογές για την ανάδειξη του ΔΣ του συλλόγου, κα Ερμιόνη Μαλίδη δήλωσε πως η εκδήλωση αυτή που είναι η πρώτη που διοργανώνει ο Σύλλογος απευθύνει ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους Λαρισαίους και όχι μόνο στους κατοίκους της Γιάννουλης, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και συνδράμουν στο έργο του Συλλόγου. “Το κτίριο πρέπει να σωθεί από την κατάρρευση, η οποία είναι είναι θέμα χρόνου να συμβεί. Ζητούμε την παρέμβαση του Δήμου και του Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να αναστηλωθεί ο πύργος ώστε να διασωθεί και στην περίπτωση που περάσει στα χέρια του Δήμου να αξιοποιηθεί ως ένας πολιτιστικός χώρος ή ένα λαογραφικό μουσείο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κα Μαλίδη τέλος τόνισε ότι “επιδιώκουμε μια συνεργασία με τους ιδιοκτήτες, έτσι ώστε να έχουμε πρόσβαση στο κτίριο και να διευκολυνθούν οι μελέτες πριν την κατάρρευσή του. Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι είμαστε μαζί τους και όχι απέναντί τους”. Θυμίζουμε ότι ο Πύργος εδώ και μια δεκαετία περίπου ανήκει στην ιδιοκτησία Γατένιου-Κανέλλα.

Ρεπορτάζ: Εύη Μποτσαροπούλου

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες