ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Τελικά χρειαζόμαστε δάνειο; – Νέα επιχορήγηση 600.000 ευρώ στο δήμο Λαρισαίων για την υπηρεσία Καθαριότητας!

Με ένα ακόμη διόλου ευκαταφρόνητο κονδύλι, ύψους 600.000 ευρώ, επιχορηγείται ο Δήμος Λαρισαίων, μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, για την αγορά μηχανημάτων, που μπορούν να αξιοποιηθούν από την Υπηρεσία της Καθαριότητας.

Η νέα αυτή απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών με αριθμό πρωτ. 64403/5-10-2020, έρχεται να προστεθεί στα 1.150.000 ευρώ με τα οποία ενισχύθηκε ο Δήμος της πόλης μας, προκειμένου να προχωρήσει η ανανέωση του στόλου της καθαριότητας.

Είναι προφανές ότι η επιμονή της Δημοτικής Αρχής είτε στο δανεισμό (αρχικά), είτε στην απόκτηση μέσω leasing (πριν και … μετά) των απαραίτητων μηχανημάτων είναι πλέον χωρίς έρεισμα, καθώς μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών, ο Δήμος επιχορηγήθηκε με 1.750.000€, επιβεβαιώνοντας σε μεγάλο βαθμό τα όσα υποστήριξε από κοινού η αντιπολίτευση: Το ότι μπορεί να γίνει η προμήθεια χωρίς δανεισμό ή leasing και χωρίς την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.

Με βάση την τελευταία απόφαση, ανάμεσα στα άλλα, προβλέπεται η δυνατότητα αγοράς:

-Σάρωθρου 4 κ.μ  ενδεικτικής αξίας 70.000€ + Φ.Π.Α

-Σάρωθρου 6 κ.μ  ενδεικτικής αξίας   180.000€ + Φ.Π.Α

-Κάδου Πλυντηρίου  ενδεικτικής αξίας 30.000€ + Φ.Π.Α,

που μπορούν να αποτελέσουν μέρος του νέου στόλου της καθαριότητας.

Δεδομένης πάντως και αυτής της εξέλιξης, είναι προφανές ότι η πρόταση της Δημοτικής Αρχής, για το περίφημο δάνειο των 4εκ ευρώ, που προκάλεσε τόσες αντιπαραθέσεις, οξύνσεις και καταγγελίες ήταν μάλλον βιαστική, ενώ η αντιπολίτευση μπορεί να θεωρεί τον εαυτό της δικαιωμένο για την επιμονή της στο να γίνει η προμήθεια με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Θέση η οποία υπερψηφίστηκε και αποτελεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη θέση της Δημοτικής Αρχής αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιήσει τα 600.000 ευρώ καθώς όπως μαθαίνουμε είναι ήδη σε εξέλιξη η προμήθεια 8 οχημάτων για την καθαριότητα μέσω της προηγούμενης επιχορήγησης του 1.150.000€…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες