ΛΑΡΙΣΑ

583 νέα επιχειρηματικά σχέδια στη Θεσσαλία από τα προγράμματα «Επενδύω» και «Επανεπενδύω»

Κ. Αγοραστός: «Δίνουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις»

Όλες οι προτάσεις νέων επενδυτικών σχεδίων οι οποίες πληρούν τα κριτήρια και αξιολογήθηκαν θετικά πρόκειται να χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα «Επενδύω» της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός « αυξάνουμε τον προϋπολογισμό του προγράμματος που χρηματοδοτεί νέες επενδύσεις νεοσύστατων επιχειρήσεων προκειμένου να ανταποκριθούμε στις αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Είναι ένα θετικό, αισιόδοξο μήνυμα, σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία και την κοινωνία. Ευχαριστώ την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και την Διεύθυνση Προγραμματισμού και Επενδύσεων που ολοκλήρωσαν γρήγορα τις απαραίτητες διαδικασίες προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας».

Η αύξηση του προϋπολογισμού του Επενδύω στη Θεσσαλία, οδηγεί στην ένταξη όλων των 373 θετικά αξιολογημένων προτάσεων, που κατέθεσαν νεοσύστατες επιχειρήσεις, με χρηματοδότηση 53 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, στο πρόγραμμα Επανεπενδύω, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εντάξει 210 προτάσεις επενδυτικών σχεδίων από υφιστάμενες επιχειρήσεις, με χρηματοδότηση 25 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά τα δύο προγράμματα οδηγούν σε 583 νέες επενδύσεις στη Θεσσαλία, με χρηματοδότηση 78 εκατομμύρια ευρώ και συνολικής επένδυσης 96 εκατομμυρίων ευρώ. «Πρόκειται για νέες επενδύσεις που στηρίζουν τον παραγωγικό ιστό της Περιφέρειας, δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα στην τοπική, πραγματική οικονομία. Δίνουμε τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες