ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Πως θα γίνει η ανάπλαση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου – Προβλέπεται και διάνοιξη της οδού Καλλιθέας

Διευκρινίσεις για το πως θα γίνει το μεγάλο έργο της ανάπλασης της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου έδωσαν οι αντιδήμαρχοι του δήμου Λαρισαίων κ.κ. Γιώργος Σούλτης και Ντίνος Διαμάντος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε η παράταξη «Λάρισα Μπροστά», κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης του δημοτικού συμβουλίου.

Στην αρχική της τοποθέτηση η επικεφαλής κ. Ρένα Καραλαριώτου έθεσε το αίτημα διάνοιξης της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου από τη διασταύρωση της οδού Φαρσάλων έως και την οδό Καρδίτσης, ρωτώντας αν υπάρχει μελέτη και αν ναι σε ποιο σημείο βρίσκεται.

Ο κ. Σούλτης τόνισε πως ετοιμάζεται πρόταση που θα αφορά στο σύνολό της την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, για την οποία δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα τι προϋπολογισμό θα έχει, η οποία θα γίνει ανά οικοδομικό τετράγωνο.

Η ανάπλαση μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στην οδό Φαρσάλων, ενώ τονίστηκε πως υπάρχει σχεδιασμός να γίνει διάνοιξη και της οδού Καλλιθέας.

Παράλληλα για το συγκεκριμένο έργο θα χρειαστούν απαλλοτριώσεις οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Διαμάντο ανέρχονται περίπου στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Να σημειωθεί πως υπάρχει και αντίστοιχη πρόταση χωρίς απαλλοτριώσεις.

Η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί πιθανότατα εντός του μήνα Νοεμβρίου όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Σούλτης και θα αναζητηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες