ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρια της OFF ART 2020-21 στον ΜΥΛΟ του Παππά – Έναρξη 5 Οκτώβρη

Η ομάδα χορού OFF ART, στα πλαίσια της συνεργασίας της με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας, ξεκινά τα εβδομαδιαία της εργαστήρια για την διάρκεια της χειμερινής σαιζόν 2020-21.
Τα εργαστήρια απευθύνονται στα μέλη της ομάδας, αλλά είναι ανοικτά και σε καινούρια μέλη, ενήλικες και έφηβους από 15 χρονών με, ή χωρίς εμπειρία σε κάποια τεχνική χορού.

  • Ground flow movement:  Τρίτη & Πέμπτη 17:30-18:15
    • Ενδυνάμωση Χορού: Δυτέρα &Τετάρτη 18:45- 19:15
    • Σύγχρονος Χορός: Τρίτη & Πέμπτη 20:30- 22:00
    • Δημιουργική γραφή: Σάββατο 12:00- 15:00
    • Χοροθέατρο Lab: Τετάρτη 20:15- 22:30
    • Χοροθεραπεία: μόνο με ατομικό ραντεβού

Δωρεάν δοκιμαστικό (μετά απο συνεννόηση)
Περισσότερες πληροφορίες στο offartdance@gmail.com.
Τηλ επικοινωνίας 2410 253097 & 6932 853971
Μύλος του Παππά, Γεωργιάδου 53, 3ος όροφος
www.offart.gr

Τα εργαστήρια θα ακολουθήσουν όλα τα απαραίτητα νόμιμα μέτρα διαφύλαξης της υγείας.
Μάσκα θα χρειαστεί σε όλους τους χώρους εκτός της διάρκειας της ενεργής δράσης.
Αναλυτικά:
Ground flow movement
Η γη είναι η βασική μας υποστήριξη. Στο εργαστήριο αυτό μαθαίνουμε να στηριζόμενοι πάνω της συνειδητά! Μέσα από την επανάληψη μιας σειράς κινήσεων, γυμνάζουμε το σώμα μας ενώ μέσα από την «εγκατάλειψη» στην ροή της κίνησης και με την χρήση τεχνικών αναπνοής ηρεμούμε το πνευμα μας. Με την χρήση επιπλέον μεθόδων αυτοσυγκέντρωσης εναρμονιζουμε το ανθρώπινο φυσικό σύστημα και ισορροπούμε τον νου. Συντονίζει η Μαρία Κυρμά
Προσωπικό στρωματάκι απαραίτητο.

Ενδυνάμωση χορού
Το σώμα είναι διαδικασία, μεταβάλλεται συνεχώς και προσαρμόζεται στις εξωτερικές επιρροές, συνήθειες αλλά και ατυχήματα και ασθένειες. Έχει όμως και μεγάλη δύναμη αυτοίασης και επανεκπαιδευσης σε κάθε ηλικία . Στόχος είναι η δημιουργία και συντήρηση ενός υγιούς σώματος αλλά και η εκπαίδευσή του ώστε να συνειδητοποιήσει σωστούς τρόπους χρήσης και μετακίνησής του.
Το εργαστήριο μέσα απο μια αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση εκγύμνασης κατάλληλη για όλους.
Φεύγουμε χαλαροί, αλλά παράλληλα σε πλήρη εγρήγορση και με διαύγεια πνεύματος. Συντονίζουν οι Κατερίνα Χονδρού και Ρούλα Καραφέρη
Προσωπικό στρωματάκι απαραίτητο.

Σύγχρονος χορός
Το εργαστήρι είναι σχεδιασμένο για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια καλή σχέση με το σώμα τους, εξερευνώντας και εξελίσσοντας τις κινητικές και εκφραστικές του δυνατότητες, μέσα από την τεχνική του σύγχρονου χορού. Εστιάζουμε σε μία δυνατή στήριξη, μια ευέλικτη σπονδυλική στήλη, αλλά και σε μια οργανική και δυναμική χρήση του χώρου. Πολύ κίνηση, εναλλαγή ταχυτήτων, εκτόνωση και ψυχαγωγία. Συντονίζει η Ρούλα Καραφέρη

Χοροθέατρο Lab
Ο όρος «χοροθέατρο» ξεκίνησε από την Γερμανίδα χορογράφο Pina Bausch και έχει βάση τον χορό. Η ίδια έλεγε ότι: «Δεν μας ενδιαφέρει πως κινείται ο χορευτής αλλά τι τον κινεί». Εμείς πιστευουμε οτι όταν ο performer δουλεύει πάνω σε αυτή την βάση, συν-κινεί και το κοινό.
Αφού βρούμε αυτά που μας κινούν και τις αλήθειες που θέλουμε να επικοινωνήσουμε, δουλευουμε το σώμα (και την φωνή) και χτίζουμε μια δυνατή σκηνική παρουσία, ατομική αλλά και σε σχέση με την ομάδα, έτσι ώστε να μεταμορφωνόμαστε σε μαγικά εργαλεία έκφρασης. Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες της σκηνής και έχει διάθεση για συχνές μικρές δράσεις ενώπιον κοινού. Συντονίζει η Ρούλα Καραφέρη

Δημιουργική γραφή
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να διερευνήσουν, να αναπτύξουν ή να καλλιεργήσουν περαιτέρω την ικανότητά τους να αφηγούνται ιστορίες και γενικότερα να εκφράζονται και να δημιουργούν, στα είδη του έντεχνου και οργανωμένου γραπτού λόγου (πεζογραφία και ποίηση). Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/10 ενώ ο πρωτος κύκλος το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε οκτώ συναντήσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι που δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν την ενημερωτική εισήγηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στον Μύλο, μπορούν να πάρουν πληροφορίες σχετικά το πρόγραμμα και τους σκοπούς του εργαστηρίου και να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6972311320. Συντονίζει ο Γιάννης Αντάμης

Οι συνεργάτες-εισηγητές των εργαστηρίων για την σαιζόν 2020-21:

Ρούλα Καραφέρη
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας OFF ART-σκηνικές παρουσίες (2003)
Έχει δίπλωμα ανάλυσης της κίνησης του ιδιωτικού ινστιτούτου Cary Rick(Βιέννη/ Μόναχο), ενώ έχει ειδικευθεί σε τεχνικές της κλασικής και σύγχρονης Ιαπωνικής θεατρικής σκηνής.
Έχει πτυχιούχος (Bachelor) καθηγήτρια Σύγχρονου Χορού, με ειδικότητα τον αυτοσχεδιασμό και την σύνθεση, και Ψυχοθεραπεύτρια μέσω του χορού και της κίνησης σε επίπεδο Μάστερ(MDaT), από την κρατική Ακαδημία χορού (CODARTS- University of the Arts)του Ρότερνταμ.
Είναι τακτικό μέλος του επαγγελματικού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Περισσότερες πληροφορίες στο www.offart.gr και στο διαδίκτυο.

Μαρία Κυρμά
Σπούδασε μπαλέτο και σύγχρονο χορό στην Ανώτερη Δημοτική Σχολή Χορού Λάρισας (τμήμα Καθηγητών Χορού). Είναι πιστοποιημένη Instructor (500h YTT), από το Association for Yoga and Meditation (AYM), στο Rishikesh, της Ινδίας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, του Παντείου Πανεπιστημίου.

Κατερίνα Xονδρού
Μαθηματα και σεμινάρια κλασσικού και σύγχρονου χορού απο το 2003
Κατέχει δίπλωμα στη μέθοδο εκγύμνασης Pilates mat και Pilates props.
Είναι μέλος της ομάδας OFF ART απο το 2012 με συμμετοχή σε πολλές παραστάσεις

Γιάννης Αντάμης
Είναι συγγραφέας M.A. Creative Writing
Από το 2018 είναι συντονιστής στα εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Κινηματογράφου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος της ομάδας OFF ART απο το 2011

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες