ΛΑΡΙΣΑ

Αποκαταστάσεις κατεστραμμένων δρόμων από πλημμύρες στις δημοτικές Ενότητες Αρμενίου και Κιλελέρ

Την ολοκλήρωση των έργων που αφορούν σε αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων μετά από πλημμύρες και καθιζήσεις στις τοπικές κοινότητες Αρμενίου, Μεγάλου Μοναστηρίου, Κιλελέρ και Νίκης του Δήμου Κιλελέρ είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει αντιπροσωπεία του Δήμου που επισκέφθηκε τις παραπάνω κοινότητες.

Η κατασκευή των έργων έγινε από την ανάδοχο εταιρεία σύμφωνα με τα καλύτερα από επιστημονικής και τεχνικής άποψης πρότυπα και υλικά. Η ανάδοχος εταιρεία εφάρμοσε προδιαγραφές και απαιτήσεις της μελέτης που συνέταξε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, όπως αυτές περιγράφονται στα κατατεθειμένα σχέδια, ενώ λεπτομέρειες σχετικές με την κατασκευή του έργου δόθηκαν από την επίβλεψη. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν περιλάμβαναν, χωρίς κατ’ ανάγκη να περιορίζονται σε αυτές, χωματουργικές και τεχνικές εργασίες καθώς και ασφαλτικά. Πιο συγκεκριμένα αποκαταστάθηκαν περισσότερα από 1.450 μέτρα οδοποιίας (πολλοί δόμοι είχαν υποστεί καθίζηση λόγω ρηγμάτων), κατασκευάστηκαν κρασπεδόρειθρα και βελτιώθηκαν τμήματα των οδών με την κατασκευή μεταλλικών σχαρών για την απορροή των όμβριων υδάτων.

Η δαπάνη των εργασιών ανήλθε σε 248.000 € και η δαπάνη για ΦΠΑ σε 59.520 €, ήτοι η συνολικά απαιτούμενη πίστωση ήταν 307.520 €.

Παράλληλα η αντιπροσωπεία διαπίστωσε την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης του κτηρίου του πρώην δημαρχείου στην τοπική κοινότητα του Κιλελέρ. Οι εργασίες αφορούσαν επισκευές με επισκευαστικό κονίαμα, αντικαταστάσεις αποχετευτικών δικτύων, καθαρισμό υδρορροών, εσωτερικά και εξωτερικά επιχρίσματα και ελαιοχρωματισμούς.

Το κλιμάκιο αποτελούσαν οι αντιδήμαρχοι ΔΕ Αρμενίου – Κιλελέρ Γιάννης Μπακαλόπουλος και Τεχνικών έργων Αλέκος Χονδρονάσιος, η δημοτική σύμβουλος Ελένη Ζωιοπούλου και οι πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων Αρμενίου Δήμητρης Καραμήτρος, Κιλελέρ Θάνος Ζιόμπουρας και Μεγάλου Μοναστηρίου Δήμος Βλαϊδης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες