ΛΑΡΙΣΑ

Μπίζιου σε Σταϊκούρα: Να λυθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς ακινήτων στη Βελίκα

Την πρωτοβουλία για ανεύρεση οριστικής λύσης στο ζήτημα του μετέωρου ιδιοκτησιακού καθεστώτος ακινήτων στον παραλιακό οικισμό της Βελίκας του Δήμου Αγιάς, ανέλαβε η βουλευτής της ΝΔ Λάρισας Στέλλα Μπίζιου.

Στην αναφορά που απηύθυνε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα η Λαρισαία πολιτικός αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι είναι εύλογη η αναστάτωση των σημερινών ιδιοκτητών, αφού το ελληνικό Δημόσιο, διά της Κτηματικής Υπηρεσίας, αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς ακινήτων που επί δεκαετίες ανήκουν σε ιδιώτες της περιοχής. Πρόκειται για εκτάσεις αρχικά ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Θεολόγου, η οποία διαλύθηκε το 1910 και η περιουσία της κατέληξε και στα χέρια ιδιωτών.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες το ελληνικό δημόσιο με ενέργειες και παραλείψεις του έχει συνηγορήσει στην παγίωση μιας κατάστασης που δημιούργησε εύλογα την πεποίθηση σε αυτούς ότι η κυριότητα τους είναι αδιαμφισβήτητη, αφού κατ’ επανάληψη οι υπηρεσίες του Δημοσίου εξέδωσαν σωρεία νομιμοποιητικών εγγράφων απαραίτητων για τις μεταβιβαστικές των ακινήτων αυτών πράξεις, χωρίς ποτέ να εγείρουν θέμα κυριότητας.

Σήμερα, οι ιδιοκτήτες των αμφισβητούμενων ακινήτων βρίσκονται σε δικαιολογημένη αναστάτωση συνειδητοποιώντας την πιθανότητα μιας μακρόχρονης και πολυέξοδης δικαστικής διαμάχης με το ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους και ζητούν από την ελληνική πολιτεία να δώσει τέλος στην αβεβαιότητα αναγνωρίζοντας την κυριότητά τους.

«Έχω επικοινωνήσει προσωπικά με τους αρμοδίους που μελετούν όλες τις παραμέτρους του προβλήματος και είμαι αισιόδοξη ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί ικανοποιητικά. Έχω εμπιστοσύνη στο Υπουργείο», δήλωσε η κα Μπίζιου χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες