ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: “Λαβράκι” στα χέρια της αστυνομίας – Έκρυβε στο σπίτι όπλα και σε αποθήκη δεκάδες χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων (φωτο)

Σχετικά με τη διακρίβωση της δράσης δύο εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και τη σύλληψη έντεκα ατόμων, ανακοινώνεται ότι συνελήφθη χθες (29-09-2020) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ακόμη ένα άτομο.

Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, μεσημβρινές ώρες χθες διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του συλληφθέντος, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο με κομμένη την κάννη και το κοντάκι (τροποποιημένο),
  • μία ζώνη φυσιγγίων με 10 κυνηγετικά φυσίγγια και
  • ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, σε παρακείμενο αποθηκευτικό χώρο της οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -27.000- πακέτα τσιγάρων και -1.500- συσκευασίες καπνού των -50- γραμμαρίων, η καθεμία, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, από την κατασχεθείσα ποσότητα λαθρεμπορικών καπνικών προϊόντων, εκτιμάται ότι ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των -133.520,35- ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες