ΛΑΡΙΣΑ

Πρόληψη κατά του Καρκίνου του Προστάτη από την από την ΤΟ.Μ.Υ. Γιάννουλης

Στις 25/09/2020 και ώρα 11:00π.μ., η 10η ΤΟ.Μ.Υ. Λάρισας (Γιάννουλης) και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, διοργάνωσαν από κοινού δράση ενημέρωσης της τοπικής κοινότητας Γιάννουλης, με αφορμή το μήνα ευαισθητοποίησης –Σεπτέμβριο – για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο έναντι της λαϊκής αγοράς Γιάννουλης με την συμμετοχή εθελοντών του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, ενώ από την 10η ΤΟ.Μ.Υ. Λάρισας (Γιάννουλης) συμμετείχε η Επισκέπτρια Υγείας της δομής κα Μεσίρα Χαρούλα, η νοσηλεύτρια κα. Μπουραζάνα Έρη και η Κοινωνική Λειτουργός  κα. Τερζενίδου Αθηνά.

Σκοπός της δράσης ήταν η κινητοποίηση του αντρικού πληθυσμού της Γιάννουλης, για την πραγματοποίηση προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του προστάτη, σε άνδρες με αυξημένο κίνδυνο και μη, ή που έχουν εμφανίσει ήδη συμπτωματολογία, η βελτίωση της αυτοφροντίδας των ανδρών και η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση – πληροφόρηση του εγγεγραμμένου αντρικού πληθυσμού  της  Τ.ΟΜ.Υ Γιάννουλης, καθώς η εξέταση συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση και μειώνει σημαντικά τη θνησιμότητα από καρκίνο του προστάτη.

Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά του Covid-19!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες