ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η γέφυρα που… “εξαφάνισε” το ποτάμι, στο δρόμο για Ανατολική Αργιθέα Αγράφων! (βίντεο)

Είναι πραγματικά απίστευτες και ασύλληπτες οι εικόνες καταστροφής στις υποδομές που άφησε πίσω της η πρωτοφανή πλημμύρα, που έπληξε τις ευρύτερες περιοχές των δήμων Μουζακίου και Αργιθέας!!

Η γέφυρα που ήταν ο συνδετικός κρίκος του Μουζακίου με τα χωριά της Ανατολικής Αργιθέας Αγράφων, έχει διαλυθεί και στην κυριολεξία την εξαφάνισε… Το ποτάμι με τα ορμητικά νερά παρέσυρε και κατέστρεψε τα πάντα στο διάβα του.

Η μορφολογία του εδάφους έχει αλλάξει εντελώς και όλη η περιοχή μοιάζει βομβαρδισμένο τοπίο!

Από αυτή την γέφυρα, εκτός από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, την διάβαιναν και αμέτρητοι προσκυνητές προς το ξακουστό μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιάς Αγράφων.

Η περιοχή από το Πευκοχώρι Μουζακίου μέχρι και την Παναγία την Σπηλιά με τα πολλά χωριά της Ανατολικής Αργιθέας, είναι τελείως αποκλεισμένη, καθώς πριν και μετά το Βλάσι, δρόμοι και γέφυρες διαλύθηκαν.

Συμπολίτες μας είναι χωρίς νερό και ρεύμα και οι πιο πολλοί είναι ηλικιωμένοι.

Ο χειμώνας έρχεται νωρίς σ’ αυτές τις περιοχές και είναι δριμύτατος!! Όλες οι υπηρεσίες πρέπει να τρέξουν για να γίνει αποκατάσταση των ζημιών, πριν έρθουν τα χειρότερα…

Στο σημείο της γέφυρας έχει στηθεί… πορθμείο!! Ένα σκαπτικό μηχάνημα εξυπηρετεί  τον κόσμο που θέλει να μετακινηθεί από τις αποκλεισμένες περιοχές προς και από Μουζάκι, μεταφέροντας τους πάνω στον κουβά!

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες που κατέγραψε το trikalaola.gr στο οδοιπορικό στις πληγείσες περιοχές την Τρίτη 22-9-2020.

Πηγή: Trikalaola.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες