ΛΑΡΙΣΑ

Ενημερωτική δράση για την καρδιά από την 10η Τ.ΟΜ.Υ. Λάρισας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς η 10η Τ.ΟΜ.Υ. Λάρισας (Γιάννουλης) σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Γιάννουλης “ΦΟΙΒΟΣ” διοργάνωσαν την δράση ενημέρωσης με θέμα “Πρόληψη και έλεγχος των καρδιολογικών παθήσεων στην παιδική ηλικία και αθλητική καρδιά”, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, και ώρα12:00μμ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιάννουλης. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν η κα Ζωή Παπανικολάου, Παιδίατρος 10ης Τ.ΟΜ.Υ Λάρισας (Γιάννουλης) και ο κος Ανδρέας Ξανθόπουλος, Επιμελητής Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής ΠΠΓΝΛ. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών κύριοιΙωάννης Μπέκιος και Ιωάννης Νικολάου.Επίσης, σημαντική ήταν η συμβολή της κας Σέτσικα Μερόπης, Νοσηλεύτρια της Τ.ΟΜ.Υ Γιάννουλης και του κ.Προβίδα, προπονητή του “ΦΟΙΒΟΥ” στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση των αθλητών του συλλόγου “ΦΟΙΒΟΣ”, αλλά και των πολιτών της τοπικής κοινότητας Γιάννουλης, πάνω σε θέματα που αφορούν στην πρόληψη και τον έλεγχο των καρδιολογικών παθήσεων που συναντώνται πιο συχνά κατά την διάρκεια της παιδικής ηλικίας, ενώ παράλληλα έγινε εκτενής αναφορά στις καρδιολογικές ανάγκες των αθλητών κατά τη διάρκεια της αυξημένης, σε ένταση και διάρκεια, άσκησης. Τέλος, έγινε ενημέρωση/ επίδειξη για Πρώτες βοήθειες σε παιδιά από τους πιστοποιημένους Εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εκτέλεση ΚΑΡ.Π.Α σε εκπαιδευτικά προπλάσματα βρέφος και παιδί, σύμφωνα με τα ανανεωμένα Διεθνή Πρωτόκολλα παροχής Πρώτων Βοηθειών, και σύμφωνα με την κατευθυντήρια οδηγία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης που δόθηκε στις 24 Απριλίου του 2020 και θα υπόκειται στην συνεχή εξέλιξη γνώσης και εμπειρίας για την Covid – 19.

Στην εκδήλωση ίσχυσαν οι υγειονομικοί περιορισμοί όπως αυτοί ορίζονται από τις υφιστάμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ, και οι παρόντες έφεραν μάσκα υποχρεωτικά.

ΦΩΤΟ Γεωργία Ποδάρα από  Τ.ΟΜ.Υ Γιάννουλης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες