ΛΑΡΙΣΑ

Μ. Ξηρομερίτης: Επικίνδυνα πεζοδρόμια προς το 6ο Λύκειο – Γυμνάσιο Νεάπολης

Για πρόβλημα με επικίνδυνα πεζοδρόμια προς το 6ο Λύκειο – Γυμνάσιο Νεάπολης κάνει λόγο σε παρέμβασή του ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαρισαίων κ. Μάριος Ξηρομερίτης. Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Μετά από αλλεπάλληλες οχλήσεις από γονείς της συνοικίας και με αφορμή την έναρξη των σχολείων αναδεικνύουμε το σοβαρό και τεράστιο πρόβλημα  που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Νεάπολης καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα που έχουν διογκωθεί και έχουν γίνει ανυπόφορα  και επικίνδυνα την τελευταία 5ετία.

Τα προβλήματα συσχετίζονται τόσο με την ασφάλεια  και προστασία των παιδιών κατά την μετακίνησή τους στις σχολικές μονάδες όσο και στις γειτονιές :

– Έλλειψη πεζοδρομίων.

Δέντρα ακλάδευτα που απαγορεύουν την πρόσβαση και διέλευση (πεζών και αμαξιδίων καθώς και Αμεα)

-Μεγάλη  ηχορύπανση ιδιαίτερα στην οδό Γιάγκου από τα οχήματα της υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων καθώς και αύξηση της επικινδυνότητας για τα παιδιά προς και από τα σχολεία στην οδό αυτή ενώ θα μπορούσαν να αποφευχθούν όλα , με αλλαγή της εισόδου της υπηρεσίας  από την οδό Ι.Λάτσιου( 1η Στρατιά) .

-Υπάρχει σήμανση για ποδηλατόδρομο που έχει αυτοκαταργηθεί από την αδιαφορία και μη συντήρηση του δικτύου.

Είναι επιτακτική ανάγκη να κινηθούμε γρήγορα γιατί είναι θέματα που άπτονται σοβαρών θεμάτων ασφάλειας των μετακινήσεων καθώς και της ποιότητας ζωής ολόκληρης της συνοικίας!

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες