ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: «Συζήτηση με την Τουρκία μόνο για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών»

Για τη θεομηνία που έπληξε τα Φάρσαλα, τη μάχη κατά της πανδημίας και τα ελληνοτουρκικά μίλησε ο γιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ASTRA και τον Δημήτρη Μαρέδη.

Μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων δεκαετιών

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ερωτηθείς για την αυτοψία που πραγματοποίησε στα χωριά των Φαρσάλων, απάντησε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων δεκαετιών, αναφερόμενος στις αποκαρδιωτικές εικόνες που αντίκρυσε, όπως νοικοκυριά που βρέθηκαν στον δρόμο καλυμμένα από λάσπη με το νερό να έχει φτάσει ακόμη και στα 2 μέτρα, εκατοντάδες ζώα πνιγμένα και ολοκληρωτική καταστροφή καλλιεργειών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ταχύτατη αντίδραση της κυβέρνησης, με την άμεση παρουσία του κλιμακίου στα Φάρσαλα, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, και την απόφαση για τη λήψη μέτρων στήριξης των πληγέντων, έδωσε ελπίδα στον κόσμο. Ειδικότερα, δε, πρόσθεσε ότι είναι σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών και θα δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις των 5.000 και 8.000 ευρώ, αντίστοιχα, για πληγέντα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ ευχαρίστησε τους άνδρες της ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, την Αστυνομία και όλους τους εθελοντές, που έσωσαν πολλές ζωές με αυταπάρνηση.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, αναφορικά με τους παράγοντες που επιτείνουν τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας και ευνοούν τις καταστροφικές πλημμύρες, τόνισε την αναγκαιότητα κατασκευής του φράγματος Σκοπιάς καθώς και αντιπλημμυρικών έργων, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες στιγμές.

Ζήτημα κοινής λογικής η κατάρριψη της συνωμοσιολογίας

Ο Λαρισαίος γιατρός, σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων και τη διαθεσιμότητα των κλινών στα νοσοκομεία, ανέφερε ότι τα νοσοκομεία της Λάρισας αντέχουν στο δεύτερο κύμα της πανδημίας και αντιμετωπίζουν επαρκώς τα κρούσματα, αφού έχει καλυφθεί περίπου το 50% των ΜΕΘ και των θαλάμων αρνητικής πίεσης.

Κληθείς να σχολιάσει τη συμπεριφορά των συνωμοσιολόγων και αρνητών της ύπαρξης του κορονοϊού, αποκρίθηκε ότι είναι θέμα κοινής λογικής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μία παγκόσμια υγειονομική κρίση, που εκτυλίσσεται σε όλο την οικουμένη και δεν αφορά μόνο την κυβέρνηση της ΝΔ και την Ελλάδα, αρκεί να μιλήσει κανείς με τους μέχρι πρότινος αρνητές, που διακηρύσσουν πλέον ότι υπάρχει ο ιός, επειδή ασθένησαν οι ίδιοι είτε άτομα στον άμεσο περίγυρό τους.

Επιπλέον, εστίασε, για μία ακόμη φορά, στην αδήριτη ανάγκη τήρησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Διερευνητικές επαφές υπό προϋποθέσεις

Τέλος, ο κ. Κέλλας, ενόψει της διεξαγωγής του 61ου γύρου διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας προσεχώς, διευκρίνισε πως τα δύο μέρη θα εξετάσουν καταρχήν αν μπορεί να γίνει διάλογος, επισημαίνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι συζήτηση, για το μόνο υπαρκτό ζήτημα με τη γείτονα, δηλαδή την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, θα γίνει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα σταματήσουν οι απειλές και οι εκβιασμοί της Άγκυρας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες