ΛΑΡΙΣΑ

Οδοιπορικό του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στις πληγείσες περιοχές των Φαρσάλων

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας βρέθηκε σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις πληγείσες από την πρόσφατη κακοκαιρία περιοχές των Φαρσάλων.

Ειδικότερα, ο Συντονιστής Γραμματέας της Ν.Ε., Βασίλης Ζωγράφος, ο Αναπληρωτής Συντονιστής, Χρήστος Τσιόπας και ο γεωπόνος, μέλος της Ο.Μ. Φαρσάλων και του Αγροτικού Τμήματος της Νομαρχιακής, Νάσος Νικόπουλος, πραγματοποίησαν οδοιπορικό στις περιοχές που έπληξε περισσότερο ο «Ιανός», δηλαδή την πόλη των Φαρσάλων και τις Δημοτικές Κοινότητες Σταυρού, Ελληνικού, Κατωχωρίου, Βασιλί, Μικρού και Μεγάλου Ευιδρίου.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Η περιοδεία των στελεχών επιβεβαίωσε την τεράστια καταστροφή που έχει σημειωθεί από την θεομηνία της 18ης Σεπτεμβρίου, σε σπίτια, επιχειρήσεις, καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες. Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές, οικοσκευές, μηχανήματα, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Είναι χαρακτηριστικό οτι σε μεγάλο τμήμα των περιοχών που επλήγησαν, οι συνάνθρωποί μας δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό και πόσιμο νερό, καθώς επαφίενται στη συνδρομή ανάλογων υπηρεσιών του δήμου Φαρσάλων και γειτονικών δήμων που έσπευσαν να επιδείξουν με υψηλό αίσθημα προσφοράς την αλληλεγγύη τους, αν και αυτές οι προσπάθειες δεν φτάνουν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία επισημαίνουν την αδήριτη ανάγκη να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η πλήρης καταγραφή των ζημιών σε όλα τα επίπεδα και να προχωρήσει άμεσα η αποζημίωση των πληγέντων. Παράλληλα, η κυβέρνηση, η περιφέρεια και η δημοτική αρχή, θα πρέπει να δράσουν το ταχύτερο δυνατό για την επιστροφή των κατοίκων σε κανονικούς ρυθμούς.

Η αναζήτηση όσων «αρμόδιων αρίστων» ευθύνονται για το τραγικό αποτέλεσμα μιας κακοκαιρίας που οι μετεωρολόγοι είχαν έγκαιρα προβλέψει έχει ξεκινήσει και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες