ΛΑΡΙΣΑ

«Νέα Εποχή»: Ανταπάντηση στα όσα επικαλείται ο Δήμαρχος Αγιάς για τις «τσουχτερές μάσκες»

Η ανακοίνωση – ανταπάντηση της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή» του δήμου Αγιάς, στα όσα επικαλείται η δημοτική αρχή για τις «τσουχτερές μάσκες:

Μάλλον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να σκύψει πάνω από τον Δήμο Αγιάς και να αναζητήσει τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, οι «τσουχτερές» μάσκες έκαναν το θαύμα τους και δεν είχαμε κρούσματα.

Μερικοί γειτονικοί (και όχι μόνο) Δήμοι όμως το έκαναν με λιγότερα χρήματα, την ίδια περίοδο.

Δεν είναι εύκολο να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα:

Πώς είναι δυνατόν να αναθέτεις την αγορά στις 13 Ιουλίου και να μοιράζεις μάσκες 2 μήνες νωρίτερα;

Από πού ήξερε ο Δήμαρχος ότι τα παιδιά στα σχολεία θα χρειαζόταν μάσκες στο σχολείο όταν  αυτό αποφασίστηκε 3 μήνες μετά;

Πώς είναι δυνατόν να αγοράζεις μέσα προστασίας και να μην ρωτάς κανέναν ειδικό, την περίοδο που όλοι ψάχνουμε να βρούμε πληροφορίες για το πώς θα προστατευτούμε;

Με πρόχειρη αναζήτηση βρήκαμε έναν μέσο όρο τιμής για μάσκες τέτοιου τύπου εκείνη την περίοδο γύρω στα 2.5€ λιανική τιμή. Πολύ μακριά από τα 7€ χονδρικής. (Επισυνάπτουμε ανάλογες αποφάσεις της ίδιας περιόδου άλλων δήμων). Θα ήταν ενδιαφέρον αν μας δείξει και τις τέσσερις προσφορές των άλλων προμηθευτών τις οποίες και απέρριψε.

Καλά κάνατε κύριε Δήμαρχε και προνοήσατε για την προστασία υπαλλήλων και μαθητών. Όμως δεν το κάνατε με τον συμφερότερο τρόπο και γι’ αυτό κρίνεστε. Λυπούμαστε αν νομίζετε ότι είστε υπεράνω κριτικής.

Τέλος, να επισημάνουμε ότι η κριτική τόσο η δική μας αλλά όσο και των όσων ΜΜΕ παρακολοουθήσαμε, δεν αφορούσε τον Δήμο Αγιάς αλλά την απόφαση του Δημάρχου. Μας προκαλεί εντύπωση ότι η ανακοίνωση βγήκε από τον Δήμο Αγιάς και όχι από το γραφείο του Δημάρχου.

ΑΔΑ: 6ΒΣΛΩΨ9-Δ1Λ àΔήμος Αμαρουσίου, 20 Μαϊου 2020 à 1,98€ +ΦΠΑ

ΑΔΑ: 9ΡΡΚΩΛΚ-7ΡΗ à Δήμος Λαμιέων, 21/5/2020 à 1,30€ + ΦΠΑ

ΑΔΑ: Ω5ΦΘΩΨΞ-ΞΤΦ àΔήμος Αμφιλοχίας, 7/5/2020 à1,30€ +ΦΠΑ

ΑΔΑ: ΩΘΛ9ΩΗ6-ΜΟΟ à Δήμος Τήνου,12/5/2020 à 1,20€ + ΦΠΑ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες