ΛΑΡΙΣΑ

Με Σκρέκα και Εσκίογλου στα Φάρσαλα ο Κέλλας: «Γρήγορες διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και αποζημιώσεις»

Την επίσπευση των διαδικασιών καταγραφής των ζημιών, που σημειώθηκαν σε περιουσίες, αγροτικές καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο και υποδομές, ώστε να δοθούν σύντομα και οι αποζημιώσεις, ζήτησε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, κατά την αυτοψία τους σε πληγείσες περιοχές της δημοτικής ενότητας Ενιπέα του Δήμου Φαρσάλων, με τον δήμαρχο Μάκη Εσκίογλου και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη μέρα στα χωριά της επαρχίας που χτυπήθηκαν από τη βιβλική καταστροφή, αναφέρθηκε στις κυβερνητικές δεσμεύσεις για γενναίες αποζημιώσεις για τη φυτική παραγωγή και το χαμένο ζωικό κεφάλαιο, την οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις καθώς και τα χρήματα που θα διατεθούν για την αποκατάσταση των υποδομών.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, τόνισε:

«Το ζητούμενο είναι όλες αυτές οι διαδικασίες να γίνουν γρήγορα και οι εμπλεκόμενοι να ανταποκριθούν στην ταχύτητα εκτέλεσης των αποφάσεων που απαιτείται.

Το μήνυμα στους συμπολίτες μας, που χτυπήθηκαν από τη θεομηνία, είναι ότι στεκόμαστε στο πλευρό τους με έργα και όχι λόγια, ώστε το χαμόγελο και κυρίως η αισιοδοξία να επανέλθουν στα πρόσωπά τους».

Στην αυτοψία στις πληγείσες περιοχές συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σταύρος Κουκουλιός και Δήμητρης Γούσιας, ο δημ. σύμβουλος και πρ. αντιδήμαρχος κ. Νίκος Γκατζόγιας, οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Υπέρειας κ. Μπάμπης Σκαντζούρης, Ευυδρίου κ. Νίκος Γούσιος, Κατωχωρίου κ. Βασίλης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Φαρσάλων κ.κ. Τάσος Δραχμάνης και Μίλτος Αγγελακόπουλος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φαρσάλων «ο Ενιπέας» κ. Θανάσης Καραΐσκος και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Νίκος Παυλονάσιος.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες