ΛΑΡΙΣΑ

Ανοιχτή σύσκεψη γιατρών πραγματοποιήθηκε το πρωί στο ΓΝΛ (φωτο)

Ξεκίνησαν οι καθημερινές κυλιόμενες ανοικτές συνελεύσεις γιατρών στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ύστερα από κάλεσμα της Ένωσης Ιατρών Νοσηλευτηρίων Κέντρων Υγείας Λάρισας ενόψει της απεργιακής κινητοποίησης της Πέμπτης, 24/09/2020, που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ.

Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί της Δευτέρας στην πύλη του Νοσοκομείου με την Ένωση να καταγγέλλει προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: “Οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την αλλαγή του προγράμματος των εφημεριών των δύο νοσοκομείων της πόλης μας, Γ.Ν.Λ. και Π.Γ.Ν.Λ. τούτη την ώρα  είναι περιττή πολυτέλεια και άσχετη με τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Τα προβλήματα και οι δυσκολίες που οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε δυσχεραίνουν το έργο μας, έργο που έχουμε ταχθεί να υπηρετούμε όλοι μας καθημερινά με περίσσιο φιλότιμο, άλλοτε επιλύοντας τα και άλλοτε προσπερνώντας τα, με γνώμονα και στόχο την άμεση, έγκαιρη, έγκυρη και την κατά το δυνατόν ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας  που απευθύνονται στο Νοσοκομείο μας.

Προτεραιότητα των εργαζομένων για ουσιαστική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας είναι να επιλυθούν άμεσα προβλήματα και παραλείψεις  που χρόνια ταλανίζουν το νοσοκομείο μας.

1.     Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (Νοσηλευτικό Προσωπικό, Διοικητικό Προσωπικό, Παραϊατρικό Προσωπικό, Τεχνικό Προσωπικό, Τεχνολογικό και λοιπό Επιστημονικό μη Ιατρικό Προσωπικό, Φύλακες Ασφαλείας, Μάγειρες, Τραπεζοκόμοι, Καθαρίστριες κ.α.).

2.     Ένταξη στα ΒΑΕ για όλους τους εργαζόμενους συναδέρφους στο ΓΝΛ.

3.     Κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

4.     Ανανέωση και εκσυγχρονισμός του ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

5.     Ανανέωση και εκσυγχρονισμός ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού.

6.     Ανανέωση και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού συστήματος θέρμανσης και ψύξης των χώρων του νοσοκομείου.

7.     Εφαρμογή και Τήρηση του Νόμου, με μοναδικό γνώμονα την  Αξιοκρατία στις διαδικασίες Αξιολογήσεις για Τοποθετήσεις Διευθυντών και Προϊσταμένων Τμημάτων.

8.     Δίκαιη Εργασία και Δίκαιη Αποζημίωση για όλους τους εργαζόμενους συναδέλφους μας, Μόνιμους και Επικουρικούς.

9.     Δίκαιη Αξιολόγηση για όλους τους εργαζόμενους συναδέλφους μας.

10.   Να διαφυλαχθεί η εύρυθμη λειτουργία και να εξασφαλιστεί η μόνιμη λειτουργία όλων των υπαρχουσών κλινικών του Γ. Ν. Λ. και να επιστρέψουν και να λειτουργήσουν εκ νέου κλινικές όπως η Ω. Ρ. Λ. , η Νευροχειρουργική, η Πνευμονολογική κ.α. που έχουν μεταφερθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.

11.     Εφαρμογή της μελέτης σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ ούτως ώστε να επιτευχθεί η καταλληλότητα και η λειτουργικότητα του χώρου που εργάζονται οι συνάδελφοί μας στα πλυντήρια του Γ. Ν. Λ. και στους υπόλοιπους χώρους του νοσοκομείου.

12.  Καθαριότητα και συντήρηση του αύλιου και προαύλιου χώρου του Νοσοκομείου.

13.  Οι ελλείψεις στο Διοικητικό Προσωπικό, και όχι μόνο καθώς ήδη υπάρχουν ελλείψεις σε Τεχνολόγους Ακτινολόγους, Φυσιοθεραπευτές κ.α. θα αγγίξουν στην αρχή του νέου έτους το 30 με 50% (κατόπιν και των συνταξιοδοτήσεων) και  ζητούμε την επιστροφή όλων των συναδέλφων διοικητικών από την 5η Υ.Π.Ε. και τις άλλες υπηρεσίες που έχουν αποσπαστεί.

14.   Δημιουργία χώρου στάθμευσης Προσωπικού, Ασθενών και συνοδών-επισκεπτών. Δεδομένου πως το Γ. Ν. Λ. βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης η στάθμευση είναι απαγορευτική και η ταλαιπωρία ειδικά των ασθενών και των συνοδών καθημερινή.

Σίγουρα δεν είναι τα μόνα που απασχολούν και προβληματίζουν τους εργαζόμενους, είναι όμως προτεραιότητες και προϋποθέσεις που πρέπει να επιτευχθούν για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το καθήκον μας.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες