ΛΑΡΙΣΑ

Ο δήμος Λαρισαίων για την εξέλιξη των έργων στην οδό Ιουστινιανού

Τι απαντά στην ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων 3ου Δημοτικού Σχολείου

Με αφορμή ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου για τα υπό εξέλιξη έργα στην οδό Ιουστινιανού, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων γίνονται γνωστά τα εξής:

«Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής, στις αρχές του 2020 προέβλεπε ότι τα έργα στην οδό στην οδό Ιουστινιανού, θα ξεκινούσαν τον Ιούνιο.

Προέκυψε στην συνέχεια η πανδημία του κορονοϊού, το lock down, η αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων και κυρίως η επιβράδυνση όλων των σχετικών γραφειοκρατικών διαδικασιών (έγκριση εργοταξιακών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, έκδοση αποφάσεων, δημοσίευση σε ΦΕΚ). Παρ’ όλα αυτά οι σχετικές διαδικασίες που αφορούσα τον Δήμο. ολοκληρώθηκαν έγκαιρα, αλλά κατεγράφη μεγάλη καθυστέρηση στη συνέχεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η απαραίτητη έγκριση της εργοταξιακής κυκλοφοριακής μελέτης δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το επόμενο ακριβώς στάδιο – η δημοσίευση στο ΦΕΚ – ολοκληρώθηκε μετά από τρεις μήνες περίπου και ειδικότερα μετά τις 15 Αυγούστου.

Συνεπώς οι συμπολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως στη διαδικασία από την προγραμματισμό μέχρι την έναρξη υλοποίησης ενός έργου απαιτούνται αποφάσεις και ενέργειες και άλλων αρχών και υπηρεσιών, κάτι που σημαίνει πιθανές καθυστερήσεις στην όλη διαδικασία.

Βεβαίως το γεγονός ότι τα έργα ξεκίνησαν δυο εβδομάδες, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, απασχόλησε και απασχολεί έντονα την Δημοτική Αρχή.

Εχει δοθεί σαφής εντολή στην εταιρεία κατασκευής να εντείνει τις εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου και σχετικά σύντομα να διασφαλιστεί – σε συνθήκες εργοταξίου – ασφαλή πεζή πρόσβαση στα σχολεία από την Ιουστινιανού. Για αυτό το λόγο προτεραιότητα δίνεται στις εργασίες που αφορούν στο πεζοδρόμιο μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα.

Σημειώνεται ότι οι εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα της Ιουστινιανού (από Παναγούλη έως 28ης Οκτωβρίου) θα διαρκέσουν έως τα τέλη Νοεμβρίου και καταβάλλεται προσπάθεια να συντομευθούν.

Διευκρινίζεται επίσης ότι την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή εκτελέστηκαν εργασίες σύνδεσης της αποχέτευσης της οδού Ιουστινιανού με το κεντρικό δίκτυο, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει να διακοπεί η κυκλοφορία στην συμβολή των οδών Παναγούλη και Ιουστινιανού. Οι εργασίες αυτές ολοκληρώθηκαν.

Επίσης, πριν τα σχολεία υποδεχθούν τους μαθητές, ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης είχε συνάντηση με τους διευθυντές των σχολείων προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία. Κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας μαθητές προσέρχονται στα σχολικά κτίρια από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και παράπλευρους οδούς (πχ. πεζόδρομος Ιάσονος).

Παράλληλα, σε καθημερινή βάση και από την πρώτη ημέρα που τα παιδιά ξεκίνησαν το σχολείο, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, η Δημοτική Αστυνομία είναι παρούσα και συμβάλει, μαζί με τους σχολικούς τροχονόμους, στην ομαλή πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία.

Ζητούμε για άλλη μια φορά την κατανόηση και την υπομονή των συμπολιτών για την αναστάτωση και τα προβλήματα που σημειώνονται κατά την εκτέλεση των έργων.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες