ΘΕΣΣΑΛΙΑ

“Θρίλερ” στον Αλμυρό με τρια άτομα που κινδυνεύει η ζωή τους στον Ξηριά: “Σώστε μας, δεν θα αντέξουμε”

Νύχτα «θρίλερ» στον Αλμυρό με τρεις εργαζόμενους στο έργο της  λιμνοδεξαμενής του Ξηριά να δίνουν μάχη για να μην παρασυρθούν από τα νερά του ρέματος, κρεμασμένοι από τα δέντρα.  Ενώ η βροχόπτωση ήταν ραγδαία  σήμερα το μεσημέρι οι τρεις εργαζόμενοι αποφάσισαν να φύγουν  από το εργοτάξιο που ήταν ασφαλές γιατί υπήρχαν κοντέϊνερ για να μείνουν χωρίς να κινδυνέψουν και στη διαδρομή πλημμύρισε το ρέμα. Τα νερά παρέσυραν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και ξεκίνησαν δραματικές ώρες για τους ίδιους. Κάλεσαν την Πυροσβεστική αλλά από τα ορμητικά νερά όχημα ήταν αδύνατον να πλησιάσει.

Το σκοτάδι σκέπασε την περιοχή , η βροχόπτωση συνεχιζόταν και ελικόπτερο ήταν αδύνατον να «σηκωθεί» για να τους βοηθήσει λόγω των ανέμων. Πολύωρες ήταν οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ για τους πλησιάσουν με ερπιστριοφόρο. Η μεγάλη περιπέτεια ξεκίνησε όταν διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητό τους παρασυρόταν από τα ορμητικά νερά και αποφάσισαν να το εγκαταλείπουν  για να μην πνιγούν. Προσπάθησαν να βρουν στην όχθη του ρέματος και πιάστηκαν από τα δέντρα για να μην παρασυρθούν . Οι ώρες δραματικές και η μόνη τους επικοινωνία είναι ένα κινητό που «διασώθηκε» από το νερό . Ο ένας από αυτούς χρησιμοποιεί  τον φακό του κινητού για να κάνει σινιάλα.

«Σώστε μας δεν θα αντέξουμε για πολύ» είπε  στην επικοινωνία που είχε με την Πυροσβεστική και την αντιπεριφερειάρχη.

“Ζούμε ένα θρίλερ. Πρώτη φορά στη ζωή μου βιώνω κάτι τέτοιο.  Ελικόπτερο δεν μπορεί να σηκωθεί λόγω των ανέμων και το αυτοκίνητο έχει παρασυρθεί,. Είναι τρεις άνθρωποι που για να σωθούν έχουν πιαστεί από τα δέντρα και βρίσκονται μέσα στο νερό. Τους παρέσυρε το ρέμα όταν αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο και βγήκαν από το αυτοκίνητο. προσπαθεί να τους προσεγγίσει η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ με ερπιστριοφόρο”,  δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ η επιχείρηση βρίσκεται  σε εξέλιξη. Η Πυροσβεστική τους εντόπισε στις 9 το βράδυ και ξεκίνησε η επιχείρηση για να τους προσεγγίσουν. Ενημερώθηκε ο στρατός και η Πολιτική προστασία για να παρέχουν κάθε βοήθεια , ενώ το ερπιστριοφόρο της Πυροσβεστικής κινδύνευε να παρασυρθεί από τα νερά. «Επιστρατεύτηκε» από τον Αλμυρό μεγάλο ερπιστριοφόρο όχημα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος παράσυρσης.

Την ίδια ώρα ένα άλλο «θρίλερ» εξελισσόταν στην παραλία της Αγχιάλου. Αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μια οικογένεια με δύο μικρά παιδιά παρασύρθηκε από τα νερά στο ύψος που βρίσκεται το μάρκετ «Γαλαξίας». Η πυροσβεστική κινήθηκε άμεσα και υπήρξε απεγκλωβισμός. Η στάθμη του νερού στην περιοχή είχε ανέβει επικίνδυνα και είχε μπει ακόμα και σε σπίτια οπότε χρειάστηκε μηχάνημα για να απομακρύνει τις φερτές ύλες και να οδηγηθεί το νερό στη θάλασσα. Ο Αλμυρός και η Αγχίαλος βρίσκονται  στην κυριολεξία στο «μάτι του κυκλώνα». Το ρεύμα διακόπηκε στον Αλμυρό στις 6.30 το απόγευμα και στην Αγχίαλο στις 8 το βράδυ. Στον Αλμυρό η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στις 9.15.

Στον Αλμυρό έχει υπερχειλίσει  ο Ξηριάς στο Νότιο τμήμα του Αλμυρού, «έσπασε» η γέφυρα στο Χολόρεμα, εγκλωβίστηκαν κτηνοτρόφοι στην Αγχίαλο, όπου και οι δρόμοι κόπηκαν στα δύο, ενώ γυναίκα έπεσε σε φρεάτιο στη Σούρπη.

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις