ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εγκαίνια και πρώτο κουδούνι στο υπερσύγχρονο ΕΕΕΕΚ Λάρισας – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Εγκαίνια, πρώτο κουδούνι και για πρώτη φορά οι φωνές των μαθητών που έδωσαν πνοή στο υπερσύγχρονο κτίριο το οποίο στεγάζει το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) στη Λάρισα και συγκεκριμένα στη συνοικία της Νεάπολης.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο έργο για το οποίο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε βάλει ένα μεγάλο “στοίχημα” έτσι ώστε να είναι έτοιμο στην ώρα του και το κέρδισε.

Οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθούν τα εργαστήρια αυτόνομης διαβίωσης, της χειροτεχνίας και της γεωπονίας – περιβάλλοντος. Το κτίριο εκπαίδευσης είναι δυναμικότητας 50 μαθητών και περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας. Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα βιβλιοθήκης, εργαστήριο μουσικοκινητικής εκπαίδευσης με αποθήκη οργάνων, εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο χειροτεχνίας, γραφείο ψυχολόγου, γραφείο κοινωνικής λειτουργού, γραφείο εργοθεραπευτή, γραφείο λογοθεραπευτή, αίθουσα συλλόγου γονέων/μικροομάδων, αίθουσα ηρεμίας, αίθουσα εκτόνωσης, γραφείο βοηθητικού προσωπικού, γραφείο γραμματείας με χώρο αναμονής, αίθουσα γραφείων δασκάλων, γραφείο διευθυντή, γραφείο υποδιευθυντή, κ.ά. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, ενώ στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι βουλευτές Λάρισας κ.κ. Χρήστος Κέλλας και Ευαγγελία Λιακούλη,ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, καθώς και οι εκπρόσωποι των διευθύνσεων εκπαίδευσης και της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Μετά το κόψιμο της κορδέλας οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες