ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Διαφορετικός ο φετινός αγιασμός στα σχολεία της Λάρισας: Ιερώνυμος: Αυτή η γενιά έχει ευθύνες – Καλογιάννης: Πρωτόγνωρες οι στιγμές (φωτο – βίντεο)

Πολύ διαφορετικό ελέω κορωνοϊού, ήταν το φετινό «πρώτο κουδούνι» που χτύπησε σήμερα στα σχολεία της Λάρισας.

Οι μαθητές κάθε ηλικίας πρέπει να συμβιβαστούν με τα νέα δεδομένα. Σήμερα Δευτέρα στην έναρξη της σχολικής χρονιά τελέστηκε ο αγιασμός σε όλα τα σχολεία, με τους μαθητές να φορούν μάσκα, όπως και οι εκπαιδευτικοί και ήταν όλοι τους εξοπλισμένοι με αντισηπτικά για  σχολαστικό καθαρισμό χεριών.

Οι εκπαιδευτικοί συζητούν και επεξηγούν στα παιδιά τους νέους κανόνες λόγω πανδημίας, αναλύοντας τα της καθαριότητας και υγιεινής, και γενικότερα των μέτρων προστασίας και πρόληψης, που έχει καθορίσει ο ΕΟΔΥ.

Οι γονείς έξω από τα προαύλια των σχολικών συγκροτημάτων, με τις αγωνίες τους συνόδεψαν τα παιδιά τους –ιδιαίτερα αυτά μικρότερων ηλικιών-, αλλά φυσικά δεν τους επετράπη η είσοδος μέσα.

Στο 5ο και 36ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας στην συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου, ο αγιασμός τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο, παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη ο οποίος εν συνεχεία θα παραστεί στις 12 μ. και στον αγιασμό στο νέο κτίριο του ΕΕΕΕΚ.

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ

Απλός στον λόγο του απευθυνόμενος στα παιδιά του Δημοτικού, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, εξήγησε στους μικρούς μαθητές, ότι είναι πολύ σημαντικό ότι εκείνοι έχουν κάτι που προηγούμενοι μαθητές δεν είχαν: ότι δηλαδή αναλαμβάνουν την ευθύνη να προστατεύσουν τις οικογένειές τους από κάτι μεγάλο και σοβαρό όπως είναι ο κορωνοϊός. Τόνισε μάλιστα πως ζηλεύει, γιατί αυτή την ευθύνη θα ήθελε να την έχει και εκείνος όταν ήταν μικρός, διότι τέτοιες καταστάσεις ωριμάζουν τα παιδιά. Επίσης αστειευόμενος, σημείωσε ότι πλέον με τις μάσκες θα μπορούν να παίζουν και πιο εύκολα κρυφτό στα διαλείμματα των μαθημάτων τους. Τέλος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σημειώνοντας πως οι μαθητές θα πρέπει να ακούνε τους δασκάλους και να διαβάζουν διότι αυτό θα τους φανεί χρήσιμο στο μέλλον.

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης επισήμανε ότι αυτές οι στιγμές είναι πρωτόγνωρες για όλους, μικρούς και μεγάλους, συμπληρώνοντας: «Πρέπει να είμαστε όλοι συντεταγμένοι για να περάσουμε με κοινή άποψη όλες τις δυσκολίες αυτής της χρονιάς. Αρχίσαμε καλά, θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα τα πράγματα αν είχαμε απευθείας τις πάνινες μάσκες. Μέχρι τέλος της εβδομάδας όμως θα τελειώσουν όλα καλά».

Δείτε τα βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες: 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες