ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Αλματώδης αύξηση αιτήσεων για επίδομα ανεργίας από τους εκπαιδευτικούς – Καθυστερήσεις στην πληρωμή

Ο αυξημένος αριθμός αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας, που παρατηρήθηκε φέτος, κατά το πρώτο δε­καήμερο του Ιουλίου, από εκπαι­δευτικούς στη Λάρισα, σε συνδυα­σμό με τη διαδικασία υποβολής τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρο­μείου, προκάλεσε συμφόρηση στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, και επέφερε καθυστέρηση στην καταβολή τους. «Γίνονται προσπάθειες να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό τα επιδόματα στους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο…» δηλώνει στην «Ε» η περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, Όλγα Τσιούρβα, σημειώνοντας ότι λόγω του αυξη­μένου όγκου εργασίας που προέκυψε στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ, ζητήθηκε και η συνδρομή των αντίστοιχων τμημάτων του Οργανισμού σε Βόλο, Καρδίτσα και Ελασσόνα, ώστε να επεξεργαστούν και να προωθήσουν τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών του νομού Λάρισας.

Η υποστελεχωμένη υπηρεσία του ΟΑΕΔ στη Λάρισα, βρέθηκε σε δυ­σχερή θέση, την οποία φαίνεται να επιβάρυνε και η νέα διαδικασία της ηλεκτρονικής επικοινωνίας (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) που αναγκάστηκαν να έχουν φέτος οι άνεργοι δικαιούχοι με τους υπαλλήλους του Οργανισμού, στο πλαί­σιο των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ερωτηθείσα η κ. Τσιούρβα, τόνισε αναλυτικότερα: «Φέτος καταγράφηκε ραγδαία αύξηση αιτήσεων εκπαιδευτικών (από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία) για επιδόματα ανεργίας (καθώς και αιτήσεις κα­θαριστριών σχολείων) οι οποίες για πρώτη φορά υποβλήθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού και αυτή η διαδικασία προκάλεσε επιπλέον δυσκολία στην επικοινωνία της υπηρεσίας του ΟΑΕΔ με τους δι­καιούχους. Αποτέλεσμα αυτού εί­ναι να καθυστερήσει ακόμη περισ­σότερο η ολοκλήρωση της απαραί­τητης διαδικασίας και ως εκ τούτου η καταβολή των επιδομάτων…». Να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο, στις μεγάλες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στη χώρα, που καλούνται να επεξερ­γαστούν μεγάλο αριθμό αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας, παρατηρείται πάντα μια καθυστέρηση μέχρι και δέκα ημερών, στην καταβολή τους. Πόσο μάλλον φέτος, μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και ανέτρεφαν παγιωμένες διαδικασίες χρόνων.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες