ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: «Στηρίζουμε έμπρακτα το ΕΣΥ – Νέα μέτρα στήριξης για τους εργαζόμενους»

Για τις κυβερνητικές πολιτικές αντιμετώπισης της πανδημίας μίλησε ο γιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σήμερα, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» με τους Ανδρέα Ρογκάκο και Παναγιώτη Στάθη.

Οι μοριακοί έλεγχοι συνεχίζονται κανονικά

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει την πρόσκαιρη διακοπή λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), τόνισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται κανονικά από τα υπόλοιπα συνεργαζόμενα εργαστήρια, εξηγώντας πως η μαζική επιστροφή των εργαζομένων από τις διακοπές, οι οποίοι υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού, είχε ως αποτέλεσμα την ολιγοήμερη έλλειψη αντιδραστηρίων.

Επίσης, ενημέρωσε πως η λειτουργία του ΕΚΕΑ θα αποκατασταθεί εντός των επόμενων 5 ημερών, διευκρινίζοντας ότι, καθημερινά στη χώρα, κατά μέσο όρο, πραγματοποιούνται 13.000 τεστ μοριακού ελέγχου, εκ των οποίων το ΕΚΕΑ εξετάζει τα 1000, σημειώνοντας πως ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει για τους πολίτες.

Στηρίζουμε το δημόσιο σύστημα υγείας

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, απαντώντας στις αντιπολιτευόμενες φωνές ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ περί μη στήριξης της δημόσιας υγείας από την Κυβέρνηση, παρέθεσε τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Από 550 κλίνες ΜΕΘ τον Ιούνιο του 2019, σήμερα είναι σε λειτουργία 770 και ως το τέλος του έτους θα φτάσουν τις 1200, οι οποίες θα διατηρηθούν και μετά την πανδημία, προκειμένου, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, οι πολίτες να μην χρειάζονται πολιτικό «μέσο» για να βρίσκουν κρεβάτι σε εντατική.

2. 6000 υγειονομικοί ως επικουρικό προσωπικό προσλήφθηκαν από τον Μάρτιο έως σήμερα.

3. 942 θέσεις ιατρικού και 1209 νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού έχουν προκηρυχθεί για τις υγειονομικές δομές όλης της χώρας. Επιπλέον, 81 θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για νησιωτικές, παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές.

4. 400 θέσεις γιατρών θα προκηρυχθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου, εκ των οποίων το 50% θα στελεχώσει τις ΜΕΘ.

5. 1650 επαγγελματίες νοσηλευτές εντάσσονται στο σύστημα υγείας από 14 Σεπτεμβρίου για την απόκτηση ειδικότητας στην επείγουσα εντατική ιατρική και 600 ακόμη νοσηλευτές στη δημόσια υγεία.

Εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία – Νέα μέτρα για την απασχόληση

Όσον αφορά την κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Κέλλας σημείωσε ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τη χώρα έχει ενισχυθεί, αναφερόμενος στην έκδοση 10ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου με επιτόκιο 1.2%, το οποίο τον Μάρτιο του 2019, επί ΣΥΡΙΖΑ, είχε διαμορφωθεί στο 3.9%.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι, μετά το πρώτο και το δεύτερο «πακέτο» μέτρων, με τα οποία στηρίχθηκαν εργαζόμενοι, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, που πλήγηκαν από την πανδημία, η Κυβέρνηση λαμβάνει και νέα δέσμη μέτρων για τη στήριξη της απασχόλησης, υπογραμμίζοντας:

1. Το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, του αθλητισμού και του πολιτισμού και για τον Οκτώβριο.

2. Την επέκταση της εφαρμογής του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» έως τέλος του έτους.

3. Την παράταση για 2 μήνες των επιδομάτων ανεργίας που έχουν λήξει.

4. Τη μείωση σε 50 από 100 των απαιτούμενων ημερών ασφάλισης για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα.

5. Τη θεσμοθέτηση νέας ειδικής γονικής άδειας λόγω κορονοϊού.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Κέλλας επισήμανε: «Κρατάμε ΑΠΟΣΤΑΣΗ από τους ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ και λέμε ΝΑΙ στη χρήση ΜΑΣΚΑΣ και στην τήρηση των μέτρων που προτείνουν οι ειδικοί». Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα της εκπομπής εδώ: https://youtu.be/4-5YZxAbajk

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες