ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Άστραψε και βρόντηξε ο Ιερώνυμος Λαρίσης προς τους ιερείς της μητροπολιτικής του περιφέρειας: Δεν θα ανεχτώ χαζολογήματα…

Σαφές μήνυμα προς όλους τους ιερείς της μητροπολιτικής του περιφέρειας έστειλε σήμερα το πρωί από τη Νίκαια Λάρισας ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος.

“Από εδώ και εμπρός δεν θα ανεχτώ ένας ναός να χτίζεται για πάρα πολλά χρόνια”, ξεκαθάρισε ο κ. Ιερώνυμος με αφορμή την τέλεση των εγκαινίων του ιερού ναού αγίου Νεκταρίου, ο οποίος από τη στιγμή που μπήκε ο θεμέλιος λίθος το 2001, χρειάστηκε για να χτιστεί 19 ολόκληρα χρόνια και πρόσθεσε πως “από το θεμέλιο λίθο στα πέντε χρόνια θα κάνουμε εγκαίνια. Χαζολογήματα δεν θα ανεχτώ. Στοχοπροσηλωμένοι θα προχωράμε κάνοντας την δουλειά μας χωρίς λόγια και δεν θα κοιτάζουμε δεξιά και αριστερά ποιος έδωσε και ποιος δεν έδωσε”.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης, θέλοντας να διευκρινίσει πως πρέπει να γίνονται σωστά τα εκκλησιαστικά έργα, σημείωσε πως“υπάρχει μια δυστοκία και μια αδιαφορία για πράγματα τα οποία είναι δικά μας και τα οποία κατεξοχήν τα χρειαζόμαστε. Θεωρούμε ότι είναι καθήκον άλλου να βοηθήσει στην ανέγερση και ανοικοδόμηση των κτισμάτων. Πολλοί λένε να χτίσουμε ναούς, αλλά πήγαινε στον Περιφερειάρχη να πάρεις λεφτά”, επισημαίνοντας πως “τους ναούς του Θεού τους χτίζει ο λαός του Θεού και τους χτίζει γιατί τους έχει ανάγκη”.

Ο κ. Ιερώνυμος, επιδιώκοντας να αιτιολογήσει την παραπάνω του σκέψη, υπογράμμισε πως “τα έργα που γίνονται από την εκκλησία δεν είναι δικά μας, αλλά των επόμενων γενεών. Μέσα εκεί θα διαπλαστεί το ήθος των παιδιών μας, μέσα εκεί θα ακούσουν για το Χριστό, μέσα εκεί θα πάρουν τις αρχές και τις αξίες της ζωής”.

Προσπαθώντας να σκιαγραφήσει την σημερινή εκπαίδευση που παρέχεται στην χώρα μας, ο μητροπολίτης Λαρίσης, επεσήμανε πως “δεν θέλω να πω ότι τα σχολεία είναι χαμένη υπόθεση. Αγωνιζόμαστε για τα παιδιά του έθνους και τα παιδιά μας. Δυστυχώς όμως βλέπουμε πολλά ανακατώματα. Άλλοι βγάζουν, άλλοι προσθέτουν, άλλοι αφαιρούν και άλλοι μαγειρεύουν”, ενώ παράλληλα σημείωσε πως “μου φαίνεται πως κάποια πράγματα θα τα ξεχάσουμε τελείως. Εδώ μέσα θα τα θυμόμαστε και εδώ μέσα στους ναούς αν χρειαστεί θα αναστηθεί και πάλι το κρυφό σχολείο”.

Ο κ. Ιερώνυμος, θέλοντας να σταθεί στο ποσό σημαντικό γεγονός είναι η τέλεση των εγκαινίων στους ναούς, τόνισε πως “μέσα από αυτά αναλογιζόμαστε τις ευθύνες μας έναντι των παιδιών μας. Της γενιάς δηλαδή που έρχεται. Στην εκκλησία παραδίδουμε από γενεά σε γενεά τον θησαυρό της πίστης μας”, συμπληρώνοντας πως “για αυτό ευθύνη δεν έχει αυτός που παραλαμβάνει, αλλά αυτός που παραδίδει και έτσι μιλάμε για ιερά παράδοση και όχι ιερά παραλαβή”.

Ο μητροπολίτης Λαρίσης, αναφερόμενος στο που αποσκοπούν όλα αυτά τα έργα της εκκλησίας, σημείωσε πως “όσα γίνονται δεν γίνονται για τους μεγάλους, αλλά για τα παιδιά. Έτσι θα οικοδομηθούν και θα αποτελέσουν τους αυριανούς σωστούς ενορίτες. Χωρίς άγνοια, χωρίς φανατισμούς, χωρίς επηρεασμούς από διάφορα κέντρα παραπληροφόρησης που δυστυχώς εμφιλοχωρούν και μέσα στην ορθόδοξη εκκλησία. Με σεβασμό στον παπά, τον επίσκοπο και στο λόγο του Χριστού και όχι στο δήθεν ανθρώπινο λόγο διάφορων γεροντάδων, ο Θεός να τους κάνει”.

Κλείνοντας, ο κ. Ιερώνυμος προέτρεψε τους πιστούς να προχωρούν στη ζωή τους έντιμα και σωστά, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “μια υγιής κοινωνία οικοδομείται με αρχές, αξίες, ιδανικά, σοβαρότητα, πίστη, επιμέλεια, ήθος και σύνεση και όχι με τυχαίους, ευτράπελους και επιπόλαιους χαρακτήρες”.

Πηγή: orthodoxia.info

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες