ΛΑΡΙΣΑ

Κάλεσμα της ΔΗΚΕΛ για την υποστήριξη των τοπικών βουλευτών στο αίτημα ενίσχυσης των ΚΔΑΠ

Η ΔΗΚΕΛ ζητά από τους τοπικούς βουλευτές την υποστήριξη του αιτήματος της ΚΕΔΕ στο Υπουργείο για την ενίσχυση των δημοτικών δομών ΚΔΑΠ με πρόσθετη χρηματοδότηση.

Η ΔΗ.Κ.ΕΛ αναγνωρίζει τα μεγάλα και σοβαρά κοινωνικά προβλήματα που προκάλεσαν τα αποτελέσματα της επιλογής των παιδιών που δικαιούνται voucher για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής- ΕΣΠΑ 2020 – 2021» με τον αποκλεισμό πολλών ωφελούμενων μητέρων που κλυδώνισε βαθύτατα τη ομαλή λειτουργία των δημοσίων δομών ΚΔΑΠ.

Τόσο στην πόλη μας όσο και πανελλαδικά, πολλά παιδιά μένουν εκτός δημοτικών δομών, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες, οι οποίες εξυπηρετούνταν από την λειτουργία των ΚΔΑΠ των Δήμων να βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ είναι ιδιαίτερα σοβαρός ο κίνδυνος οι εργαζόμενοι στις δομές ΚΔΑΠ να μείνουν εκτός εργασίας.

Η ΚΕΔΕ έχει προτείνει ουσιαστικές λύσεις στην Κυβέρνηση, όπως η πρόσθετη επιχορήγηση με 50 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους αποκλειστικά για τις δημοτικές δομές ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα, να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των ΚΔΑΠ και να συνεχιστεί το κοινωνικό και παιδαγωγικό έργο τους στο πεδίο της άτυπης εκπαίδευσης και δημιουργικής απασχόλησης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. στη συνεδρίαση της Παρασκευής 28ης Αυγούστου αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τους τοπικούς βουλευτές να υποστηρίξουν από τη θέση τους την πρόταση της ΚΕΔΕ για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου και την επίλυση του προβλήματος, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα για τη σταθερή και μόνιμη χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ από την πολιτεία, ώστε να καλυφτούν οι ανάγκες των οικογενειών που έχουν μείνει εκτός του προγράμματος, και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας του προσωπικού που χρόνια τώρα προσφέρει υψηλού επιπέδου παιδαγωγικό έργο.

Σε κάθε περίπτωση η ΔΗ.Κ.Ε.Λ. με όραμα και κοινωνικά αντανακλαστικά θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο ώστε να καλύψει τις ανάγκες των ωφελούμενων μητέρων που έχουν επιλέξει τα ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων για την απογευματινή δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους και παρόλο που έχουν πλήρη φάκελο έχουν αποκλειστεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες