ΛΑΡΙΣΑ

Ο Απόστολος Καλογιάννης για το ζήτημα των μασκών μαθητών και καθηγητών – Η τοποθέτηση στο ΔΣ της ΚΕΔΕ (βίντεο)

Για το ιδιαίτερα φλέγον ζήτημα των μασκών μαθητών και καθηγητών στα σχολεία και το ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση μίλησε στο ΔΣ της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης διασαφηνίζοντας την θέση του.

«Ο προβληματισμός για το θέμα της διανομής των μασκών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι έντονος στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Η απόφαση της ΚΕΔΕ να αναλάβει τη διαδικασία με κεντρική προμήθεια για όλους τους Δήμους της χώρας, πιθανότατα να δημιουργήσει προβλήματα σε σχέση με την έγκαιρη διανομή τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εξαρχής εξέφρασα τη διαφωνία μου με τη διαδικασία, αντιπροτείνοντας την διαδικασία της προμήθειας να αναλάβει κάθε Δήμος. Στην τελευταία δε συνεδρίαση υποστήριξα ότι με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εκτεθεί η Αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι στα μάτια των πολιτών.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία των δηλώσεών μου δεν ανταποκρίνεται στις θέσεις που διατύπωσα στα συλλογικά όργανα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Δείτε το βίντεο με την τοποθέτησή του:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες